سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گوشی موبایل سامسونگ گلکسی مدل Z Flip

همان طور که می دانید شرکت سامسونگ در سال گزشته از اولین گوشی خم شونده خود با نام Galaxy Fold رونمایی کرد. ساختار این اسمارت فون بدین صورت بود که هنگامی که گوشی باز می شد صفحه نمایش آن تبدیل به یک تبلت 7.3 اینچی می شد که صفحه نمایش آن به صورت کشیده همراه با حاشیه های زیادی در بخش خارجی خود را شامل می شد. مدتی بعد یعنی حدود یک هفته پس از ارائه اسمارت فون شرکت هواوی به تقلید از این ایده گوشی Mate X را معرفی کرد. اما در کنار جالب بودن آن ها مشکلاتی نیز داشتند که مانع محبوبیت این گوشی های جالب برای مردم می شد. این اتفاق سبب گردید که شرکت موتورولا از این موقعیت استفاده کند و ایده کامل تری را ارائه دهد. او به معرفی Razer 2019 پرداخت. این ایده بدین صورت بود که صفحه گوشی از وسط خم می شد و تبدیل به دستگاه کوچک تری می شد. شرکت سامسونگ متوجه محبوبیت زیاد این مدل شد بنابراین شروع به ساخت گوشی مشابه با آن نمود. سامسونگ در اوایل سال 2020 گوشی سامسونگ Z فلیپ را همراه با مدل های جدید سری S را در شهر سانفرانسیسکو معرفی کرد. در ادامه به بررسی دقیق این محصول خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید... .

بررسی گوشی سامسونگ Galaxy Z Flip

صفحه نمایش

اولین نکته جذاب در مورد Z Flip بی‌شک به صفحه‌نمایش خم‌شونده آن و پوشش شیشه‌ای روی این صفحه‌نمایش باز می‌گردد که برای اولین بار در یک گوشی خم‌شونده به کار گرفته شده و نسبت به پوشش‌های پلاستیکی صفحه‌نمایش‌های این رده، جدا از دوام و مقاومت بالاتر، جذابیت بصری بیشتری را نیز به همراه می‌آورد. صفحه‌نمایش خم‌شونده این مدل درست مانند Fold با عنوان Infinity Flex Display شناخته می‌شود و شیشه انعطاف‌پذیر روی این پنل نیز Ultra Thin Glass یا UTG نام دارد.

صفحه‌نمایش داخلی این مدل، 6.7 اینچی با وضوح فول اچ‌دی پلاس در نسبت 21.9:9 (یا 1080×2636 پیکسل) است که مثل دیگر پرچمداران سامسونگ با فناوری Dynamic AMOLED ساخته شده است. این صفحه‌نمایش به دلیل نسبت متفاوت به‌کار گرفته شده در آن، بلندقامت‌تر از صفحه‌نمایش‌های معمول موبایلی‌ست که این موضوع به بهتر در دست گرفته شدن آن نیز کمک خواهد کرد. در محل لولای این صفحه‌نمایش هنوز اثراتی از چین‌خوردگی، حتی در هنگام باز بودن کامل پنل به چشم می‌خورد اما به گفته شاهدان عینی، این چین‌خوردگی چندان زیاد نبوده و تأثیر خاصی در تجربه کاربری کم‌نظیر این مدل بر جای نمی‌گذارد.

سخت افزار

مکانیزم لولای این گوشی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل کارکرد بی‌نقص یک گوشی تاشو با تغییراتی نسبت به گذشته روبرو شده که از ورود گرد و خاک و آلودگی به داخل این قسمت نیز جلوگیری خواهد کرد. در این مکانیزم در محوطه بسیار کوچک مابین لولا و دستگاه، لایه‌ای از فیبرهای کوچک جای دارد که آلودگی و ذرات راه یافته به این قسمت را به بیرون هدایت می‌کنند.

این صفحه‌نمایش امکان باز شدن و قرارگیری در زاویه دلخواه (Flex Mode) را ارائه می‌کند که در آن صفحه‌نمایش به دو قسمت مجزا در بالا و پایین تقسیم می‌شود به‌طوری‌که بخش نمایش (Viewing area) در بالا و بخش تعامل (Interaction area) در پایین جای می‌گیرند.

مکانیزم بازگشایی این صفحه‌نمایش برای باز و بسته شدن بدون مشکل تا 200 هزار بار تضمین شده است که در صورت انجام این عمل برای 100 بار در طول روز، به معنای کارکرد دستگاه برای بیش از 5 سال خواهد بود.

Z Flip از این لحظه به بعد به اسمارت‌فونی با مشخصات نسبتا بالا و قیمتی فراتر از گوشی‌های پرچمدار بدل می‌شود که البته در مقایسه با رقیب اصلی خود یعنی Motorola RAZR با وجود قرارگیری در جایگاه سخت‌افزاری کاملا بالاتر، از قیمت پایین‌تری برخوردار است. ارتفاع این مدل در حالت باز 167.3 میلی‌متر است که این ارتفاع با بستن گوشی به تنها 87.4 میلی‌متر می‌رسد. عرض این مدل از این نیز کمتر بوده و 73.6 میلی‌متر اعلام شده و بدین‌ترتیب به جای یک مربع کامل با مستطیلی نسبتا عریض روبرو هستیم. Z Flip در زمینه ضخامت نیز موفق عمل کرده و در حالی‌که کمترین و بیشترین ضخامت آن در حالت بسته به ترتیب 15.4 و 17.3 میلی‌متر است، این ضخامت در حالت باز در بالای دستگاه تنها 6.9 میلی‌متر و در مرکز در محل لولا به تنها 7.2 میلی‌متر می‌رسد. وزن این مدل 183 گرم است که با توجه به سایز صفحه‌نمایش، و ظرفیت باتری اندکی بیش از اندازه به نظر می‌رسد. برای مقایسه، کافی‌ست بدانید گلکسی S20+ با صفحه‌نمایش مشابه 6.7 اینچی با باتری 4,500mAh تنها 3 گرم سنگین‌تر از Z Flip با باتری 3,300mAh است!

دوربین

بالای صفحه‌نمایش اصلی و در حفره پانچی مرکزی، یک دوربین 10 مگاپیکسلی مجهز به فوکوس خودکار قرار گرفته که البته نسبت به تجربه‌های اخیر سامسونگ در رده پرچمداران، به دیافراگم بسته‌تر f/2.4 مجهز شده که احتمالا در عملکرد آن در محیط‌های تاریک‌تر، تأثیر منفی برجای می‌گذارد.

در بخش پشتی گوشی همانطور که پیش از این نیز مشخص شده بود از دو دوربین 12 مگاپیکسلی در کنار هم استفاده شده که دوربین اصلی از پیکسل‌هایی با ابعاد 1.4 میکرون برخوردار بوده و گشودگی لنز آن نیز f/1.8 اعلام شده است. فوکوس خودکار این دوربین از نوع Dual Pixel است و لرزه‌گیر اپتیکال یا OIS نیز در لیست امکانات آن دیده می‌شود. دومین دوربین این مجموعه یک نمونه واید با میدان دید 123 درجه‌ای‌ست که گشودگی دیافراگم لنز آن f/2.2 بوده و از فوکوس خودکار پشتیبانی نمی‌کند.

در کنار این دو دوربین یک صفحه‌نمایش کوچک 1.1 اینچی قرار گرفته که از وضوح 112×300 پیکسلی برخوردار بوده و با فناوری Super AMOLED ساخته شده است. این صفحه‌نمایش علاوه بر نمایش اعلان برنامه‌ها‌، پیام‌های رسیده و شماره یا اسم فرد تماس‌گیرنده، برای گرفتن تصاویر سلفی با دوربین‌های اصلی نیز سودمند است جایی‌که نمای کوچکی از تصویر دوربین‌های بیرونی از این طریق به نمایش گذاشته شده و بدین‌ترتیب می‌توان سلفی‌های با کیفیت‌تری را با دوربین اصلی برداشت نمود.

نرم افزار 

سامسونگ احتمالا به دلیل تلاش برای پایین‌ نگه‌داشتن قیمت دستگاه نسبت به رقیب آن از یک سو و از سوی دیگر دور نگه‌داشتن Z Flip از یک رقابت داخلی با گوشی‌های گران‌قیمت سری S20 (به خصوص alaxy S 20 Ultra با رده قیمتی نزدیک به Z Flip)، از جدیدترین دستاوردهای پردازشی دنیای موبایل در این گوشی استفاده نکرده و آن را با چیپ‌ست Snapdragon 855 Plus روانه بازار خواهد کرد. این چیپ‌ست البته به هیچ عنوان کم‌توان به حساب نیامده و مقایسه آن با Snapdragon 710 حاضر در Motorola RAZR، دنیایی از تفاوت را به نفع سامسونگ نشان می‌دهد. حافظه رم گوشی 8 گیگابایت اعلام شده و 256 گیگابایت حافظه داخلی (ظاهرا غیر قابل ارتقاء) در آن دیده می‌شود.

 

Z Flip‌ همچون سری S20‌ فاقد جک هدست بوده و در بخش ارتباطات آن نیز به وای‌فای ac، بلوتوث نسخه 5، مسیریاب‌های چهارگانه GPS/GLONASS/Galileo/BeiDou، اتصال NFC و سرعت دانلود 1 گیگابیت بر ثانیه‌ای تحت LTE Cat.16 بر می‌خوریم. این گوشی در حال حاضر تنها از اتصال 4G پشتیبانی کرده و خبری از نسخه 5G، حداقل تا این لحظه برای آن نیست.

باتری

باتری حاضر در گلکسی Z Flip همانطور که اشاره شد 3,300 میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد که با توجه به صفحه‌نمایش بزرگ دستگاه ظرفیت چندان بالایی به حساب نمی‌آید. برای شارژ این باتری از یک شارژر معمول 15 واتی استفاده شده و هر دو فناوری شارژ وایرلس و شارژ بی‌سیم معکوس (Wireless PowerShare) در آن حضور دارند.

رنگبندی

Samsung Galaxy Z Flip از روز 14 فوریه 2020 (25 بهمن 1398) با سیستم‌عامل اندروید 10 و در سه رنگ ارغوانی (Mirror Purple)، مشکی (Mirror Black) و طلایی (Mirror Gold) با قیمت 1,380 دلار به بازار ارائه می‌شود. برای مقایسه کافی‌ست بدانید که قیمت در نظر گرفته شده برای Motorola RAZR 2019 برابر با 1,500‌ دلار بوده است.

سامسونگ همچنین نسخه متفاوتی از این مدل را با طرحی جذاب در همکاری با شرکت مد نیویورکی Thome Browne به نمایش گذاشته که به جز رنگ‌آمیزی، تفاوتی با نسخه اصلی دستگاه ندارد و ظاهرا از ماه مارچ به صورت محدود با قیمت اعلام نشده‌ای به بازار ارائه خواهد شد.

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قیمت و خرید انواع گوشی ها به سایت digido مراجعه کنید.