سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A51

بررسی گوشی A51

Galaxy A51 جدیدترین میان رده سامسونگ است که به جای A50 بسیار محبوب 2019 به بازار آمده و طراحی به روز شده و مدرنی با حاشیه های باریک و بهبود هایی در ساختمان دوربین را به کاربر ارائه می دهد.

با برچسب قیمتی حدود 350 دلاری، گوشی سامسونگ A51 جزو محصولات اقتصادی این کمپانی است و بدون شک جزو محبوب ترین اسمارت فون هایی خواهد بود که سامسونگ در سال 2020 عرضه می کند، ولی سوال اینجاست که آیا این دستگاه به خوبی Galaxy A50 خواهد شد و قابلیت های تصویر برداری آن به محصولاتی مثل Google Pixel 3A می رسد؟ در هفته گذشته، ما این محصول زیبا را مورد بررسی قرار دادیم و در این مقاله نتیجه گیری خود را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A51

صفحه نمایش

خریداری Galaxy A51 جدید سامسونگ همچنین به معنای بهره مندی از نمایشگر خیره کننده و برتر AMOLED این کمپانی هم هست. پنلی که در A51 تعبیه شده اندازه 6.5 اینچی با رزولیشن 1080p و نسبت تصویر 20:9 دارد. کیفیت این نمایشگر مثل همیشه بسیار بالاست، رنگ ها غنی و زنده به نمایش در می آیند و زاویه دید خوبی هم به کاربر ارائه می کند و به طور کلی تجربه کاربری بسیار خوبی را به کاربر هدیه می دهد، در ضمن یک لایه شیشه محافظ صفحه نمایش  Gorilla Glass 3 هم از این پنل گران قیمت محافظت می کند.

ای51 همچنین از گزینه نمایشگر همیشه روشن هم پشتیبانی می کند، بنابراین کاربر بدون لمس دستگاه می تواند به راحتی به زمان یا اعلان های دریافتی نگاه کند. البته لازم به ذکر است که فعال کردن این ویژگی، اندکی در عمر باتری دستگاه تاثیر می گذارد. همچنین می توانید تن رنگی نمایشگر A51 را هم تغییر دهید. برای این کار باید به بخش Setting > Display > Screen Mode رفته و یا گزینه “Natural” را انتخاب کنید که رنگ ها را متعادل و طبیعی نشان می دهد، یا با گزینه “Vivid” ادامه دهید که رنگ ها را با سچوریشن بالاتر و غنی تر به نمایش می گذارد که البته ممکن است برای برخی از کاربران زننده باشد.

دوربین

یکی از جدیدترین آپدیت‌های گلکسی A51 نسبت به مدل 2019 A50  بخش دوربین آن است. دوربین اصلی با سنسور 48 مگاپیکسلی است که دوربینی فوق العاده با وضوح بالاتر از A50 است؛ همچنین لنز دوربین کاملاً جدید می‌باشد. دوربین اصلی این گوشی می‌تواند فیلمبرداری را با کیفیت 4K ضبط کند. علاوه بر آن، دوربین جلو نیز بهبود یافته و از سنسور 32 مگاپیکسلی بهتری برخوردار است. در ادامه مرور کلی از تنظیم و ویژگی‌های دوربین در A51 آورده شده است:

 

  • دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی با لنزهای f / 2.0، سنسور 26 میلی متر و 1 / ??2.0 اینچ، 0.8 میکرومتر می‌باشد که به کمک آن می‌توانید فیلم 304k را ضبط کنید.
  • دوربین ثانویه 12 مگاپیکسلی 13 میلی متری فوق العاده گسترده با لنز f / 2.2 است.
  • دوربین ماکرو اختصاصی 5MP با لنز 40 میلی متری f / 2.4  است.
  • دوربین 5 مگاپیکسلی با عمق ToF ، لنز  f/2.2 و 1.12 میلی متر می‌باشد.
  • دوربین جلو 32 مگاپیکسلی، لنز f/2.2 و 26 میلی متری با قابلیت فیلمبرداری 1080P است.

با توجه به اطلاعات ارائه شده، می‌توان فهمید که هنگام استفاده از دوربین اصلی و دوربین‌های Ultra-wide، تفاوت کمی در رنگ‌ها وجود دارد. شما می‌توانید هنگام استفاده از دوربین اصلی جزئیات بسیار بیشتری را ضبط کنید.

 

 حالت Live Focus از دیگر قابلیت‌]ای این تلفن همراه است و برای زمانی که می‌خواهید پس زمینه را تار کنید و عکس‌های پرتره بگیرید، مفید است. از آنجا که گلکسی A51 لنز تله فوتو ندارد، حالت Live Focus بهترین گزینه برای گرفتن عکس افرادی است که از ما فاصله دارند و اگر می خواهید تصویری از چهره شخصی بگیرید، خوب کار نمی‌کند.

 

در جلوی گلسی A51 یک دوربین 32 مگاپیکسلی قرار دارد که برای گرفتن عکس‌های سلفی مناسب است و همچنین می تواند فیلم‌هایی با کیفیت 1080p ضبط کند. اگر می‌خواهید با تعداد افرادی بیشتری در یک قاب سلفی بگیرید، قابلیت wide mode مناسب برای این کار به شما کمک می‌کند. قابلیت zoomed mode نیز برای گرفتن سلفی از خودتان مناسب است.

سیستم عامل و نرم افزار

با توجه به اینکه گوشی A51 در ماه دسامبر سال 2019 رونمایی شده، جای تعجبی نیست که جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید یعنی Android 10 در حالت پیش فرض روی آن نصب باشد و این مسئله می‌تواند یکی دیگر از نقاط قوت دستگاه به شمار آید. رابط کاربری One UI 2.1 سامسونگ هم طبیعتا در کنار این سیستم عامل نصب و راه اندازی می‌شود. انتظار داریم سامسونگ تا 2 سال آینده از گوشی A51 پشتیبانی نرم افزاری به عمل آورد و آپدیت های اصلی اندروید و آپدیت های فرعی رابط کاربری خود را برای آن منتشر کند. اما بستر نرم افزاری گوشی چقدر بهینه، روان و کاربرپسند است؟ رابط کاربری One UI 2.1 سامسونگ در مقایسه با خیلی از رابط های اندرویدی دیگر به مراتب وضعیت بهتری دارد و حداقل ما با آن ارتباط بهتری برقرار می‌کنیم.

 

رابط کاربر One UI 2.1 را نمی‌توان مطلقا یک رابط کاملا بهینه شده و درجه یک محسوب کرد اما در مقایسه با دیگر رابط های اندرویدی و به ویژه رابط کاربری شرکت هایی مثل هوآوی یا شیائومی می‌تواند بهینه تر محسوب شود. قابلیت های شخصی سازی و کاربردی مطلوبی هم در این رابط ارائه شده‌اند که امکان استفاده بهتر از دستگاه را فراهم می‌آورند. فعالسازی حالت فول اسکرین در گوشی A51 و تعامل با دستگاه از طریق دستورات اشاره‌ای می‌تواند تجربه فوق‌العاده‌ای را برایتان به ارمغان آورد چون در این حالت تقریبا از کل فضای صفحه نمایش گوشی استفاده خواهد شد.در بررسی گلکسی A51 مشخص شد که سامسونگ تغییراتی در دستورات اشاره‌ای حالت فول اسکرین گوشی ایجاد کرده است که مهمترین آن ها مربوط به نحوه بازگشت به عقب می‌شود. در اغلب گوشی ها ارائه این دستور اشاره‌ای با کشیدن انگشت از لبه سمت راست یا چپ صفحه نمایش به سمت وسط ممکن می‌شود اما در گوشی A51 و رابط One UI 2.1 برای انجام این کار باید انگشت خود را در لبه زیرین صفحه نمایش قرار داده و به سمت پایین بکشید. از آنجایی که قصد نداریم خیلی وارد جزئیات رابط کاربری گوشی شویم، از اشاره به موارد جزئی‌تر صرف نظر خواهیم کرد و صرفا در رابطه با میزان روان بودن بستر نرم افزاری گوشی صحبت می‌کنیم.

 

در گوشی Galaxy A51 ما به راحتی برنامه هایی مثل واتساپ، تلگرام، اینستاگرام و غیره را روی گوشی نصب و اجرا کردیم. انجام کارهایی مثل وبگردی، ارسال و دریافت پیامک، تماشای کلیپ های یوتیوب، برقراری تماس و غیره هم در گوشی به راحتی قابل انجام بود. بنابراین در مجموع بستر نرم افزاری گوشی عملکرد خوبی دارد و روان و نسبتا بهینه است. اگر برای انجام کارهای روزمره و عادی از آن استفاده کنید، تقریبا با هیچ لگ و تاخیری رو به رو نخواهید شد. به عقیده ما سامسونگ گلکسی A51 از نظر بستر نرم افزاری و سیستم عامل می‌تواند گزینه خرید خوبی باشد و حداقل نیازهای یک کاربر عادی را بدون مشکل برطرف سازد.

سخت افزار

تراشه اگزینوس 9610 که به عنوان قدرتمند ترین تراشه سامسونگ در گوشی گلکسی A50 بکار رفته بود و اکنون در Galaxy A51 شاهد بکارگیری از نسخه بروز شده این تراشه با نام اگزینوس 9611 هستیم. اگزینوس 9611 همانند نسل اول از پردازنده مرکزی هشت هسته ای با دو کلاستر قدرتمند و کم مصرف استفاده می کند که از 4 هسته Cortex-A73 با فرکانس 2.3 گیگاهرتز برای پردازش های سنگین و 4 هسته کم مصرف Cortex-A53 با فرکانس کاری 1.6 گیگاهرتز برای پردازش امور روزمره و سبک تشکیل یافته است.

 

تراشه 10 نانومتری اگزینوس 9611 از همان پردازنده گرافیکی ARM Mali-G72 MP3 استفاده می کند که به گفته سامسونگ، فرکانس پردازشی آن، افزایش پیدا کرده است. این پردازنده گرافیکی بر اساس نسل دوم معماری Bifrost توسعه داده شده و گرافیک های سه بعدی واقعی تر در مقایسه با نسل قبلی را در اختیار خواهد گذاشت. به گفته سامسونگ، این GPU، از آخرین API های گرافیکی و تکنیک های متنوع پردازشی از جمله MSAA برای واقعی تر شدن بازی هایی با گرافیک بالا و ASTC و AFTC پشتیبانی می کند که با کاهش پهنای باند حافظه، پردازش های گرافیکی کارآمد تر را در اختیار خواهد گذاشت.تراشه اگزینوس 9611 از دوربین تکی تا رزولوشن 64 مگاپیکسل پشتیبانی می کند و می توان از دو دوربین با رزولوشن 16 مگاپیسکل نیز برای آن استفاده کرد. این در حالی است که تراشه اگزینوس 9610 از دوربین تکی تا رزولوشن 24 مگاپیکسل پشتیبانی می کرد. بنابراین سامسونگ برای این که بتواند در گلکسی A51 از دوربین اصلی جدید با رزولوشن 48 مگاپیکسل بهره ببرد، مجبور به تقویت واحد پردازش سیگنالی تصاویر شده است. تغییر بعدی ایجاد شده در این واحد، مربوط به پشتیبانی بهتر این تراشه از دوربین های فوق عریض و تله فوتو می باشد و اگزینوس 9611 امکان عکاسی پرتره با یک دوربین را نیز در اختیار می گذارد.

 

تغییر بعدی ایجاد شده در اگزینوس 9611 مربوط به واحد هوش مصنوعی می باشد. به طوری که این تراشه با استفاده از یادگیری عمیق ماشینی، عملکرد بهتری در ارائه قابلیت های هوش مصنوعی خواهد داشت و تجربه بهتری در استفاده از مواردی مثل دستیار دیجیتال، در اختیار خواهد گذاشت.

باتری و شارژدهی گوشی سامسونگ گلکسی A51

برای این گوشی میان رده باتری‌ای 4000 میلی‌آمپری در نظر گرفته شده که پشتیبانی از شارژ سریع 15 واتی هم در آن دیده می‌رود. عملکرد باتری کاملا قابل قبول است. مثل خیلی از گوشی‌های هوشمند امروزی اگر کار سنگینی از باتری نکشید 1 روز و نیم به شارژ نیاز پیدا نمی‌کند و اگر کاربر پر استفاده‌ای باشید انتهای روز مجبور به شارژ کردنش هستید. این گوشی می‌تواند به مدت 13 ساعت به طور مداوم ویدیوی فول اچ دی با نهایت روشنایی پخش کند که عدد خوبی برای یک میان رده به حساب می‌آید.

با پشتیبانی گوشی از شارژ سریع 15 واتی برای شارژ ای 51 از صفر تا 50 درصد به 48 دقیقه و برای رسیدن به شارژ 100 درصد به 114 دقیقه زمان نیاز دارید.

کلام آخر

با اینکه Galaxy A50 اورجینال در سال گذشته ارزش خرید بسیار بالایی داشت و میلیون ها نسخه از آن در سراسر دنیا به فروش رسید، Galaxy A51 ارتقای نامحسوسی ارائه کرده و ویژگی جذابی ندارد و بر خلاف نسل قبلی چندان تحسین برانگیز نیست.

بله، این دستگاه زیبا و مدرن با یک نمایشگر با کیفیت AMOLED است که عمر باتری بسیار خوبی هم دارد و بدنه پلاستیکی آن هم حس خوبی القا می کند، ولی دوربین های جدید بهبود زیادی را به نمایش نمی گذارند و از رقبایی مثل Pixel 3a یا حتی iPhone 7، قابلیت های بسیار کمتری دارند. در کنار این، عملکرد پردازشی و تجربه کاربری هم چندان دلپذیر نیست و دستگاه هنگام اجرای وظایی کمی سنگین با تاخیر روبرو می شود.

در آخر باید بگوییم که Samsung Galaxy A51 یک میان رده تقریبا خوب است که با وجود رقبای چینی و یا Pixel 3a اندکی گران به نظر می رسد. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.