بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت 8
سری ردمی نوت از جمله ردمی نوت 8 شرکت شیائومی همیشه شامل گوشیهایی قدرتمند با یک امضای مشخص بوده است؛ یک صفحه بزرگ، چیپست مناسب، دوربین خوب و باتری 4000 میلیآمپری. همه اینها توسط یک بدنه شیک و زیبا احاطه شده است و توسط MIUI کنترل خواهد شد.
اما نکته جالب در مورد گوشیهای شرکت چینی شیائومی این است که هر چقدر هم که این سیستمها قدرتمند باشند و در مقابل رقبا تواناییهایشان را در سطح بالا به اثبات برسانند، در نهایت یک قیمت مناسب برای آنها در نظر گرفته خواهد شد که باعث میشود گوشیهای هوشمند این شرکت، از دیگر تولیدکنندگان تا حدودی متمایز شوند.
حال Redmi Note جدید که ردمی نوت 8 نام دارد، از تمامی خواصی که به آنها اشاره کردیم بهره برده و از همان امضای همیشگی پیروی خواهد کرد. همین مشخصات این گوشی هوشمند قدرتمند را به یک رقیب سرسخت تبدیل کرده و قطعا مخاطبان زیادی را به آن جذب میکند.
نمایشگر شیائومی ردمی نوت 8 از یک السیدی 6.3 اینچی تشکیل شده است و رزولوشن تصویر آن 1080p میباشد. این نمایشگر بزرگ مانند بسیاری از گوشیهای هوشمند جدید با طرح ناچ به بازار عرضه شده که تا به امروز این طرح با استقبال خوبی همراه بوده است.
صفحه نمایش گوشی شیائومی ردمی نوت 8
نمایشگر Redmi Note 8 چندان بد نیست، ولی در دریایی پر از پنل های عالی اندکی خسته کننده به نظر می رسد. به طور پیش فرض، رنگ بندی صفحه بسیار سرد به نمایش در می آید. این سردی تاثیر زیادی روی نمایش عکس ها و ویدیو ها دارد. با این وجود، تعویض به رنگ طبیعی تر بسیار ساده است.
سخت افزار و عملکرد
اسنپدراگون 665 که به عنوان قلب تپنده ردمی نوت 8 تعبیه شده، چندی پیش در Realme 5 هم به کار گرفته شده بود. عملکرد پردازشی این چیپ، تفاوت چندانی با مدل 660 که در Note 7S تعبیه شده بود، ندارد. این چیپست با ساختار 11 نانومتری توسعه یافته که اندکی آن را شکننده می کند. اگر بخواهیم دقیقا تر بگوییم، پردازنده اصلی 665 کمی از 660 ضعیف تر است، اما GPU آن کمی قوی تر می باشد. به طور کلی، عملکرد پردازشی اجمالی این دو چیپست تقریبا باهم برابر است.
از لحاظ عملکرد کلی پردازشی دستگاه، نوت 8 می تواند تقریبا از پس همه برنامه ها و بازی های گوگل پلی بر آید. البته پریدن بین اپ ها گاهی باعث تاخیر و لگ می شود.
تجربه گیمینگ اما، اصلا شگفت انگیر نیست. بالا بردن تنظیمات گرافیکی در PUBG لگ قابل توجهی را ایجاد می کند که با کاهش نرخ فریم همراه می شود. لازم به ذکر است که بعد از چند دقیقه بازی، دستگاه به طرز قابل توجهی داغ می شود. به طور کلی خانواده چیپست های اسنپدراگون 66x از جانشینان خود بسیار ضعیف تر هستند و در این دستگاه هم می توان شاهد این ضعف بود.برای آگاهی از قدرت پردازشی دقیق این دستگاه، Note 8 را در تست های بنچمارک های مختلف قرار دادیم و نتایج به دست آمده هم دور از انتظارمان نبود. این میان رده در بنچمارک AnTuTu توانست امتیاز 170.973 را به دست آورد که از Note 7S و Moto One Macro بیشتر است. از سوی دیگر، بنچمارک های مربوط به پردازنده گرافیکی از قدرت کمتر این اسمارت فون از Note 7S و مخصوصا Moto One Macro خبر دادند.
نرم افزار
از نظر نرم افزار و رابط کاربری این گوشی به طور پیش فرض بر پایه اندروید 9 با رابط کاربری جدید MIUI 10 می باشد که احتمالا به اندروید 10 هم بروز خواهد شد. رابط کاربری این گوشی شامل یک حالت تاریک سراسری هم می باشد که در این حالت می توانید به صرفه جویی در مصرف باتری هم کمک کنید .البته تمام برنامه ها از این حالت پشتیبانی نمی کنند اما اکثر آنها این امر را اجرا می کنند.
از نظر ظاهری MIUI شباهت چندانی به نسخهی خالص اندروید ندارد؛ نوار اعلانهای کاملا متفاوت، نبود صفحهی اپلیکیشنها، منوی متفاوت اپلیکیشنهای اخیر و انیمیشنهای آیکونها تنها برخی از موارد تفاوتهای این رابط کاربری با نسخهی اصلی اندروید است. در طرف دیگر سرعت و روانی استفاده از MIUI در سطح بسیار خوبی قرار دارد و بهلطف پیشرفت فناوری و توان پردازشی پردازندههای بهکاررفته در گوشیهای هوشمند، رابط کاربری شیائومی قادر به ارائهی تجربهی کاربری مناسبی است. البته در این بین نباید از قابلیت جدید AI Preload غافل شد؛ جایی که بهلطف الگوریتمهای هوش مصنوعی، سیستمعامل با شناخت کاربر اقدام به باز کردن برخی اپلیکیشنها در پسزمینه میکند تا در صورت فرمان کاربر، بلافاصله در اختیار وی قرار گیرد.
از بزرگترین تغییرات ظاهری MIUI 10، میتوان به بخش recent apps اشاره کرد. با افزایش ارتفاع نمایشگر گوشیهای هوشمند و تغییر نسبت تصویر آنها، شیائومی در بخش اپلیکیشنهای اخیر تغییراتی داده است تا از مساحت نمایشگر بهینهترین استفادهی ممکن را بکند. آخرین اپلیکیشنها اکنون بهصورت کارت و در دو ردیف به نمایش در میآیند که بهصورت عمودی اسکرول میشوند. برای بستن هر یک از اپلیکیشنها نیز میتوان پیشنمایش آن را بهصورت افقی به طرفین نمایشگر کشید.12 آیکون دایرهای برای میانبرها در حالت باز شدن کامل پنل اعلانها نمایش داده میشود که تنها 5 میانبر با یک سوایپ در دسترس است؛ البته امکان صفحهبندی این میانبرها و افزایش تعداد آنها وجود دارد. میانبر ورود به صفحهی تنظیمات گوشی که در نسخههای پیشین MIUI درکنار دیگر میانبرهای دایرهای قرار داشت، حالا به گوشهی بالا سمت راست پنل اعلانها (بالای آیکون شاخص باتری) منتقل شدهاست. همچنین خوشبختانه سوایپ به سمت پایین در صفحات اصلی MIUI اعلانها را نمایش میدهد که برای دستگاهی با ابعاد بزرگ کاربردی بهنظر میرسد.
همچنین برخی از اصلی ترین قابلیت هایی که در این رابط کاربری ارائه شدهاند شامل مواردی همچون امکان قفل گذاری روی اپلیکیشن ها، امکان کلون کردن اپلیکیشن ها و استفاده از دو نسخه یک برنامه روی موبایل، امکان استفاده از گوشی در حالت فول اسکرین و با دستورات اشارهای و غیره میشود. به طور کلی باید اینطور گفت که بستر نرم افزاری و رابط کاربری گوشی شیائومی Redmi Note 8 شاید خیلی بهینه نباشد اما برای کاربران عادی که میخواهند به منظور انجام کارهای روزمره از موبایل استفاده کنند تجربه کاملا مطلوبی را ارائه خواهد کرد. برای دستیابی به بهترین بازده در گوشی ردمی نوت 8 سعی کنید از پر شدن حافظه داخلی آن جلوگیری به عمل آورید.
دوربین
4 لنز برای دوربین اصلی در قاب پشتی این گوشی در نظر گرفته شده که در قابی جدا از قاب پشتی هستند و بیرون زدگی این لنزها خیلی زیاد است. این چیدمان دوربین برای گوشیای در این سطح یک مزیت بزرگ به حساب میآید.
اولین لنز در بالاترین مکان لنز اولتراواید است که سنسور 8 مگاپیکسلی دارد. لنز پایینی لنز اصلی است که سنسور 48 مگاپیکسلی دارد؛ لنز سوم برای تشخیص عمق به کار گرفته میشود که سنسور 2 مگاپیکسلی دارد و در نهایت لنز آخر هم سنسور 2 مگاپیکسلی دارد و یک لنز ماکرو است.
لنز اصلی اندازه دهانه دیافراگم f/1.8 دارد و سنسورش ساخت سامسونگ است. لنز اولترا واید میتواند تا 119 درجه را پوشش دهد و اندازه دهانه دیافراگمش f/2.2 است. لنز ماکرو میتواند از فاصله 4 سانتی متری از سوژه عکاسی کند و در نهایت لنز تشخیص عمق هم برای تشخیص پس زمینه سوژه در عکسهای پرتره به کمک لنز اصلی میآید.
منوی دوربین مانند تمام گوشیهای شیائومی از چند تب پایین صفحه ویوفایندر تشکیل شده که هم با کشیدن انگشت روی صفحه و هم روی نام تب ها میتوانید بین آنها جا به جا شوید. بالای صفحه چند آیکون در نظر گرفته شده که به کمک آنها نیاز به بخش تنظیمات به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند.
لنز اصلی در حالت پیشفرض روی عدد 12 مگاپیکسل عکاسی میکند اما اگر دوست داشته باشید از حالت 48 مگاپیکسلی استفاده کنید در تبهایی که پایین صفحه قرار دارند گزینهای برای فعال کردن حالت 48 مگاپیکسلی وجود دارد؛ منتهی دقت داشته باشید در این حالت دیگر خبری از زوم کردن یا عکاسی با زاویه دید فوق عریض نیست.
عکسهایی که لنز اصلی در نور روز تهیه میکند رنگهایی با فاصله از واقعیت دارند. رنگ این عکسها بسیار گرم است. رنج دینامیکی در حد کاملا معمولی است و شارپی هم برای گوشیای در این رده قیمت کاملا مطلوب به نظر میرسد.
باتری گوشی شیائومی ردمی نوت 8
داشتن باتری 4000 میلیآمپر ساعتی هم یکی دیگر از ویژگیهای خوب این گوشی میانرده به حساب میآید. باتری به راحتی یک روز گوشی را روشن نگه میدارد. در طول روز میتوانید چند ساعت ویدیوی آنلاین تماشا کنید، موسیقی گوش کنید و به گشت و گذار در اینترنت بپردازید و حتی به کلی ایمیل جواب دهید و باز هم شاهد باشید که گوشی باتری دارد.
با توجه به دیگر مشخصات فنی این گوشی انتظار داریم که باتری 4000 میلی آمپر ساعتی آن بتواند عملکرد و بازده خوبی داشته باشد. در بررسی Redmi Note 8 مشخص شد که با یک مرتبه شارژ باتری این گوشی و استفاده نرمال از آن تقریبا میتوان مابین 1.5 الی 2 روز از دستگاه استفاده کرد. البته نوع استفاده کاربر از گوشی تاثیر مستقیمی بر روی میزان نگهداری و دوام شارژ باتری دارد و اجرای تسک های سنگین مثل بازی کردن میتواند به طرز قابل ملاحظهای بر روی سرعت خالی شدن شارژ باتری تاثیرگذار باشد.
گوشی شیائومی Redmi Note 8 از قابلیت شارژ سریع هم پشتیبانی میکند و شارژر فابریک آن 18 واتی است. با استفاده از این شارژر تقریبا میتوانید ظرف مدت زمان 60 دقیقه باتری 4000 میلی آمپر ساعتی دستگاه را از صفر تا صد درصد شارژ نمایید. بنابراین پشتیبانی این گوشی از قابلیت شارژ سریع یکی دیگر از ویژگی های مثبت اصلی آن محسوب میشود که در کمتر گوشی میان رده و مقرون به صرفهای شاهد پیادهسازی آن هستیم.
نتیجه گیری
ردمی نوت 8 شیائومی بهترین چیپست را نداشته و قطعا بهترین گوشی هوشمند میادین نیز نخواهد بود. اصلا قصد ساخت چنین گوشیهایی از طرف شرکتها و سازندگان مختلف تولید دستگاههایی است که در رنج میانی رقابت میکنند و برای افرادی ساخته میشوند که نمیخواهند بودجه زیادی صرف خرید گوشی کنند.
به همین روی اگر انتظارات خودمان را با معیارهای درست سنجش کنیم متوجه خواهیم شد که این گوشی هوشمند به عنوان یک میان رده از قدرت مناسبی برخوردار بوده و عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشته است. یک گوشی زیبا، خوشساخت با دوربینهایی خوب. یک میان رده واقعی. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.