بررسی گوشی سامسونگ Galaxy S20
گوشی S20 در حقیقت کوچکترین عضو خانواده گلکسی اس ها تازه معرفی شده سامسونگ است اما لزوما ضعیفترین آنها نیست. این گوشی کوچک و جمعوجور سختافزاری بسیار قدرتمند داخل خودش دارد که در این مقاله به بررسی تمام بخشهای آن میپردازیم و با مزایا و معایبش آشنا میشویم.
بررسی گوشی سامسونگ Galaxy S20
طراحی و ساخت
S20 از قاب شیشهای و قاب فلزی کمی پیچ خورده استفاده میکند. نسخه اولیه گلکسی S20، همانطور که در Galaxy Note 10 مشاهده میشود، از صفحهنمایش منحنی و نازکتر جدید، استفاده میکند. تغییر اندازه دو برابر است. در مقایسه با گوشی سامسونگ گلکسی S10 ، قسمت قاب فلزی موجود در S20 به طور قابل توجهی نازکتر شده است. خوشبختانه، این تغییر، تأثیر عمدهای در کاربری ندارد. یعنی گوریلا گلس به همان اندازه لغزنده و مستعد لکها است. در مورد ابعاد، Galaxy S20 ممکن است چشم را به دیدن مشخصات نازکتر فریب دهد اما با ضخامت 7.9 میلیمتر، با بسیاری از خواهر و برادرهای خود فرق نمیکند. S20 از نظر اندازه با نوت 10 تقریباً یکسان است اما یک برآمدگی اضافی در جیب خود احساس خواهید کرد. آنچه برای ما روشن است، این است که Galaxy S20 در کنار دو خواهر و برادر خود و وضعیت فعلی صنعت و روندهای 2020 تنها یک پرچمدار “جمع و جور” است.
گوشی S20 یک پرچمدار واقعی است که تقریباً با همه چیزهایی که خواهر و برادر بزرگتر S20 Plus دارد، متناسب است، بدون اینکه جزئیاتی از گوشی بزرگتر از دست بدهد. این گوشی به مانند دیگر نمونهها دارای همان میزان مقاومت در برابر گرد و غبار و مقاومت در برابر آب با استاندارد IP68 است. همان تنظیم بلندگوهای استریو و مواردی مانند باتری بزرگ، شارژ سریع 15W Qi و رادیو، NFC و لیستی از کاملترین سنسورها در آن دیده میشود. هیچ چیز عمدهای در بخش دکمهها تغییر نکرده است. دکمه روشن و خاموش صدا در سمت راست و یک حاشیه خالی در انتهای مخالف وجود دارد. بلندگو در پایین است که همراه با هدفون تقویت شده برای دستیابی به خروجی استریو طراحی شده است. در کنار آن یک اتصال دهنده Type-c و پشت آن یک اتصال USB سریع با ویژگی 3.2 وجود دارد. در حاشیه بالا اسلات دو سیم کارت Nano-SIM قرار دارد که یکی از اسلاتها برای قرار دادن کارت حافظه نیز طراحی شده است. خواننده اثرانگشت تحت نمایشگر مشابه با نوت 10 و S10 قبل است. این محصول توسط Qualcomm ساخته شده است و به جای جایگزین سریعتر نوری که رقبا از آن استفاده میکنند، هنوز از فناوری مافوق صوت استفاده میکند. دقت آن بسیار کم است و ما فکر میکنیم تجربه کاربر متناسب با یک تلفن پرچمدار نیست.
نمایشگر
بعد از چند روز استفاده از S20 Ultra، بلافاصله به سراغ کار با S20 Plus رفتم، بنابراین مثل این بود که یک لایه را برداشته باشید. این دستگاه سبک تر و خوش دست تر است. پس مدتی استفاده از این محصول به این نتیجه رسیدم که با وجود اندازه بزرگ آن، این دستگاه بسیار خوب بالانس شده و در دست نگه داشتنش بسیار آسان است. سامسونگ رابط کاربری One UI 2.0 خود را طوری طراحی کرده که برای استفاده یک دستی هم مناسب باشد و این قابلیت در اینجا بسیار کار آمد است.
اولین کاری که بعد از روشن کردن اس20 پلاس کردم، این بود که نرخ ریفرش 120 هرتزی نمایشگر خیره کننده 6.7 اینچی AMOLED آن را فعال کردم که واقعا کار با آن را لذت بخش کرده بودبا اسنپدراگون 865 و رم 12 گیگابایتی، این دستگاه گویی پرواز می کند. چیزی که تعجب آور است، این است که افزایش نرخ ریفرش 120 هرتز تا چه اندازه تاثیر گذار است: البته بعد از مدتی این قابلیت هم کم اهمیت می شود در حال حاضر، باعث شده تا دستگاه هایی با نرخ ریفرش پایین تر به درد نخور به نظر آیند! اینکه این قابلیت به طور پیش فرض فعال نیست کم ناامید کننده است، گویی سامسونگ از یکی از بهترین ویژگی های دستگاه هایش دوری می کند.
البته، دلیل پیش فرض نبودن این ویژگی، جلوگیری از کاهش عمر باتری است، چرا که گفته شده وقتی فعال می شود، تا 25 درصد عمر باتری را کاهش می دهد. اما همانطور که در ادامه خواهید دید، از همان اولین لحظات استفاده از نرخ ریفرش 120 هرتزی S20 Plus لذت برده ام، به حدی که برای من ارزش کاهش عمر باتری را داشت. اگر می خواهید این دستگاه را بخرید، توصیه می کنیم که هر دو حالت 60 و 120 هرتزی را تست کنید و اگر در عمر باتری مورد نیازتان تاثیر زیادی ندارد، حتما از نرخ ریفرش بالاتر استفاده کنید.
سخت افزار
سامسونگ در بخش چیپست هیچ تفاوتی بین گوشیهای سری اس قائل نشده. برای این گوشی همان چیپی را میبینیم که در اس 20 اولترا دیده بودیم. این چیپ اگزینوس 990 است که روی خودش پردازنده 8 هستهای، حافظه داخلی 128 گیگابایتی و حافظه رم 8 گیگابایتی دارد.
بدون هیچ مشکلی تمامی بازیهای و برنامههای سنگین را میتوانید روی این گوشی اجرا کنید و به علاوه با کمک رفرش ریت 120 هرتزی لذت دو چندانی از بازیها روی این گوشی تجربه کنید. البته اندازه صفحهنمایش خیلی بزرگ نیست و برای اجرای بازیهایی مثل پابچی موبایل یا کال او دیوتی موبایل قدرت مانور خیلی زیادی ندارید. اما از نظر اجرای نرم و روان هیچ مشکلی پیدا نمیکنید.
امنیت
در بخش امنیت این گوشی عملکرد خیلی خوبی از خودش نشان میدهد و از گوشیای که پرچمدار سامسونگ است انتظاری هم جز این نداریم. سنسور اثرانگشت زیر صفحهنمایش تعبیه شده که از نوع اولترا سونیک است. این سنسور عملکرد خوبی دارد اما نه به آن خوبی که در عملکرد سنسورهای اثرانگشت اپتیکال میبینید. دقت این سنسور مشکلی ندارد اما سرعتش خیلی چشمگیر نیست.
تشخیص چهره ویژگی امنیتی دیگری است که برای این گوشی در نظر گرفته شده و با کمک دوربین سلفی انجام میشود. این ویژگی عملکرد کاملا قابل قبولی دارد و حتی در نور کم میتواند چهره کاربر را تشخیص دهد اما اگر خیلی محیط تاریک باشد در شناخت مشکل پیدا میکنید.
دوربین
دوربین، مهمترین بخش این اسمارت فون، یه بهتر است بگوییم هر اسمارت فونی است. بیشتر کاربرانی که این مقاله را می خوانند، می خواهند برای این دو سوال پاسخی پیدا کنند. اول اینکه آیا عکس های ثبت شده با این دوربین از Galaxy S20 Ultra بهتر است؟ و دوم اینکه آیا قابلیت های تصویر برداری این دستگاه می تواند با Pixel 4 یا iPhone 11 Pro رقابت کند؟
نرم افزار
برای سامسونگ گلکسی اس 20، آندروید 10 ارائه شده است که با OneUI 2.0 هماهنگ میشود. OneUI 2.0 گزینههای پیمایش ژست را برای دستگاههای سامسونگ به ارمغان آورد. امنیت بیومتریک در S20 به صورت حرفهای ارائه شده است که شامل تأیید اثر انگشت و تشخیص چهره میشود. از آن جا که سنسور اثرانگشت سرعت کمتری دارد لذا تشخیص چهره دسترسی راحتتر (اگر چه کاملا ایمن نیست) به صفحه اصلی شما ارائه میدهد. مبانی UI همانند سایر سامسونگها که One UI 2 در آن وجود دارد، بسیار شبیه به One UI One است. “پنلهای لبه” یک ویژگی طولانی و مشهور شناخته شده است که با طراحی مجدد برای S20ها عرضه میشود و گوشههای گردتری به خود میگیرد، اما هنوز همان عملکرد را ارائه میدهد.
باتری گوشی سامسونگ Galaxy S20
اگر ظرفیت باتری گلکسی اس 20 را با ظرفیت باتری گلکسی اس 9 (3000 میلیآمپری) و گلکسی اس 10 (3400 میلیآمپری) مقایسه کنیم، به راحتی متوجه میشویم که این دستگاه از این نظر پیشرفت کرده است.
در آزمایشهای تخصصی انجام شده، بعضاً نتایجی به دست آمد که کمی تعجببرانگیز بود. احتمالاً دلیل این موضوع هم به خاطر مودم کم مصرف موجود در پردازنده اگزینوس میباشد.
با این اوصاف، امتیازاتی که به دست آوردهایم ترکیبی از اعداد زیاد و کم هستند. دوام کلی این باتری به 79 ساعت میرسد تا این دستگاه از این نظر شبیه گلکسی اس 10 و گلکسی اس 9 عمل کرده باشد. با چنین نمره متوسطی، مطمئناً این پرچمدار ارزان قیمت سامسونگ کار سختی برای رقابت با رقبای خود خواهد داشت به خصوص اینکه امروزه اکثر گوشیها دارای منابع نیروی بسیار باظرفیتی هستند.
در این بین، شرایط با مشاهده نمره مربوط به آزمایش برقراری تماس صوتی بدتر میشود ولی میتوانیم با امتیازاتی که در آزمایشهای وبگردی و پخش ویدیو به دست میآوریم، به عملکرد این نماینده کمپانی کرهای امیدوار باشیم. البته نباید جای نگرانی وجود داشته باشد زیرا طبیعتاً پس از خرید سامسونگ گلکسی اس 20 همه تایم خود را صرف صحبت کردن با آن نخواهید کرد.فعالسازی گزینه نرخ بازسازی 120 هرتزی دوام باتری را بدتر از قبل میکند. اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، انتظار داشتیم شرایط از این هم وخیمتر گردد ولی خوشبختانه اینگونه نشد. این یعنی شما با یک بار شارژ باتری و روشن کردن نرخ بازسازی 120 هرتزی، میتوانید مدت زمان زیادی را به بازی کردن با گوشی بپردازید.
در سمت دیگر، سرعت شارژ بسیار خوب است تا به نوعی سامسونگ جبران مافات کرده باشد. درست مانند دو مدل پیشرفتهتر، همراه با گلکسی اس 20 یک شارژر 25 واتی و کابل USB-C Power Delivery به دست خواهید آورد. در اینجا باید یادآور شویم که با توجه به کشوری که این دستگاه را از آن میخرید، ممکن است قدرت شارژر متفاوت باشد.
جمع بندی
اس 20 گوشیای پرچمدار به حساب میآید هر چند که در نگاه اول شاید این حس را به شما منتقل نکند زیرا اندازه بزرگی ندارد. به طور کلی شما میتوانید حس و حال استفاده از گوشیهای سری 20 سامسونگ را در یک گوشی کاملا کامپکت و جمعوجور درک کنید و از آن لذت ببرید. صفحهنمایش 120 هرتزی بسیار روان، سختافزار قوی، جنس بدنه با کیفیت و عملکرد بسیار خوب دوربین در کنار کیفیت بسیار خوب اسپیکرها از ویژگیهای دوست داشتنی این گوشی به حساب میآیند اما در کنارش میتوان از عملکرد ضعیفتر سنسور اثرانگشت نسبت به رقبا، عملکرد نهچندان چشمگیر باتری و زوم نهچندان باکیفیت مثل آن چیزی که در اس 20 اولترا میبینید اشاره کرد.
اس 20 مناسب کسانی است که به دنبال گوشی پرچمدار هستند اما اندازه بزرگ گوشیهای پرچمدار امروزی خیلی باب میلشان نیست و میخواهند گوشیای پر قدرت اما کامپکت داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.