سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نقد و بررسی گوشی Galaxy Z Flip

بررسی گوشی گلکسی z فلیپ

رونمایی از گوشی Galaxy Z Flip غیرمنتظره نبود ولی تعداد افراد خیلی کمی انتظار داشتند این اتفاق در رویداد Unpacked سامسونگ و به همراه اعضای جدید خانواده گلکسی اس 20 انجام شود. نکته بهتر ماجرا امکان پیش خرید این گوشی همانند سری جدید اس است. قیمت این گوشی حتی مشخص شده است و کسی از آن تعجب نمی‌کند. اولین الماس تاشو عمودی سامسونگ 1380 دلار قیمت خواهد داشت.

 

قیمت گوشی Z فلیپ گران است و سخت‌افزاری داخلی ممتازی دارد ولی حتی جدا از آن بابت پولی که پرداخت می‌کنید یک گوشی هوشمند خوب به دست می‌آورید. اگر بخواهیم مقایسه کنیم از این نظر به مراتب با محصول بهتری از Razr 2019 موتورولا روبرو هستیم.

بدون شک در آینده‌ای نزدیک این دو گوشی به دفعات با یکدیگر مقایسه خواهند شد. ولی Z Flip جدا از سخت‌افزار داخلی و مهم‌تر از هر چیزی یک محصول عالی است و واقعا بخواهیم بگوییم ما را کاملا شگفت‌زده کرد.

طراحی گوشی Galaxy Z Flip

در یک جمله باید گفت گلکسی Z Flip بدون شک زیبا است. حتی اگر شکل و اندازه جدید آن از نظرتان به ویژه مفید نباشد، جذابیت آن را نمی‌توانید منکر شوید. زمانی که این گوشی را تا می‌کنید ممکن است با یک محصول جمع‌وجور اشتباه گرفته شود. سامسونگ یقینا یک محصول فوق‌العاده گرانقیمت ولی باشکوه ساخته است.

 

ترکیب ظاهر ممتاز شیشه‌ای، لبه‌های گرد، حالت کاملا تخت زمان تاشدن که به لطف طراحی تخصصی لولای جدید رخ می‌دهد غیرقابل انکار هستند. حال این موارد را در کنار ویژگی‌های متعدد این گوشی قرار دهید مانند توانایی Z Flip در گرفتن تصاویر سلفی با دوربین خارجی‌اش تا بهتر متوجه منظور ما شوید. حتی می‌توانید این گوشی را روی میز قرار دهید و با دوربین جلو آن یک عکس شخصی زیبا بگیرید، امتیازهایی که به احتمال خیلی زیاد توجه خریداران زن را جلب خواهد کرد.اما معنای حرف ما این نیست که Z Flip برای سایرین نمی‌تواند جذاب باشد. برعکس، با نگاه به طراحی کلی آن شباهت‌های خیلی زیادی با گوشی گلکسی فولد دیده می‌شود. گرچه، کاملا مشخص است سامسونگ دستی روی سر و روی محصول اولیه خود کشیده است.

 

طراحی لولا به ویژه مانند یک جهش عظیم به جلو حس می‌شود. خبری از شکاف هوا نیست و از طرفی همچنین یک حرکت روان و خطی را هنگام باز و بسته کردن گوشی می‌بینیم.مجددا بخواهیم مقایسه کنیم لولای Z Flip به نسبت گلکسی فولد به مراتب بیشتر شبیه به لولای یک لپ‌تاپ است. زمانی که گوشی را تا می‌کنید صدای «چفت شدن» به کمک آهن‌ربا شنیده نمی‌شود و زمانی که آن را باز می‌کنید نیز خبری از یک حرکت «ناگهانی» نیست. بلکه در تمامی این حالات یک نوع اصطکاک بین لولا و بدنه حس می‌شود.

 

با این حال گوشی چه در حالت بسته و چه باز کاملا در جای خود ثابت حس می‌شود. حرکت خطی به Z Flip اجازه می‌دهد در یک موقعیت نیمه باز محکم و ثابت بماند. حالتی که سامسونگ در بخش نرم‌افزاری این گوشی واقعا روی آن تاکید داشته است با مواردی مانند کنترل‌های اختصاصی که در نیمه پایین نمایشگر و رابط کاربری در نیمه بالا حضور دارند. در بخش کاربردپذیری این گوشی بیشتر به این مسائل رسیدگی می‌کنیم.

 

لولا کاملا خشک حس می‌شود. با تمرین کافی می‌توانید انگشت شست خود را بین دو نیمه گوشی ببرید و آن را با یک دست باز کنید. سامسونگ در مراسم معرفی گوشی ادعا کرده است این گوشی تا 200 هزار مرتبه بدون مشکل قابل باز و بسته شدن است.در رابطه با دوام و کیفیت ساخت باید بگوییم گلکسی Z Flip کاملا محکم حس می‌شود. بدون شک سطح این گوشی بهرحال شیشه‌ای است، بنابراین زمانی که گوشی را در حالت بسته به اطراف حمل می‌کنید استفاده از یک کیف کیسه‌ای فکر خوبی است.

 

گرچه همچنین بحث‌هایی در مورد با اطمینان داخل جیب قرار دادن Z Flip وجود دارد با توجه به این که سطح آن را کاملا شیشه مقاوم گوریلا گلس 6 پوشانده است. علاوه بر این که حداقل لولا در ابتدای کار احتمال انعطاف‌پذیری جانبی اندکی را نشان می‌دهد یعنی در حین نشستن و قدم زدن می‌توانید مطمئن شوید برای گوشی مشکلی پیش نمی‌آید.

 

در مورد دوام‌پذیری لولا باید به حرف خود سامسونگ ادعا کنیم که داخل لولا برس‌های ریزی قرار دارد که باید جلوی ورود ذرات کوچک را به داخل لولا در حالت تا و باز شدن گوشی بگیرد.

 

به طور کلی، با وجود آن چه ممکن است در ابتدا به نظر برسد، گلکسی Z Flip گوشی بسیار با دوامی حس می‌شود.

صفحه نمایش

پر سر و صداترین بخش Z flip صفحه نمایش منعطف 6?7 اینچی Super AMOLED آن است. این صفحه نمایش رزولوشنی برابر با 2,636×1,080 دارد و تراکم پیکسلی آن حدود 425 پیکسل بر اینچ است. سامسونگ ادعا کرده است صفحه نمایش در تست‌های باز و بسته شدن مکرر (حدود 200000 بار) توانسته است بدون هیچ مشکلی دوام بیاورد. در هنگام باز بودن گوشی یک برآمدگی در وسط صفحه نمایش وجود دارد با اینکه در هنگام روشن بودن صفحه این برآمدگی چندان مشخص نیست اما در هنگام کار با گوشی کاملا زیر دست حس می‌شود. این صفحه نمایش کیفیت خوبی دارد و رنگ‌ها را با شدت خوبی نمایش می‌دهد و محتوا تقریبا از هر زاویه های خوانده می‌شوند. تنها مورد نا امید کننده که در بخش طراحی هم به آن اشاره شد لایه محافظ صفحه است که باعث شده تا حس کنیم حساسیت لمسی صفحه را ضعیف‌تر کرده است.

دوربین

سامسونگ برای Zflip از دوربین 12 مگاپیکسل 2 گانه استفاده کرده است. دوربین اول 12 مگاپیکسل واید که مجهز به لرزشگیر اپتیکال و دوربین دوم 12 مگاپیکسل اولترا واید است. کیفیت عکس‌ها در شرایط نوری مناسب کاملا رضایت بخش است و جزییات تصاویر به خوبی ثبت می‌شوند. می‌توانیم بگوییم کیفیت دوربین در حد کیفیت دوربین S10 سامسونگ است. میزان اشباعیت رنگ زرد در تصاویر کمی زیادتر از سایر گوشی‌ها به نظر می‌رسد. یکی از قابلیت‌های کارآمد رابط کاربری دوربین این است که وقتی گوشی را نیمه باز و در حالت 90 درجه(L شکل) قرار دهید نیمه بالایی صفحه نمایش تبدیل به منظره یاب دوربین و دکمه‌های کنترلی دوربین در نیمه پایینی قرار می‌گیرند.

این قابلیت کمک می‌کند تا کاربر بتواند گوشی را روی میز قرار داده و به‌راحتی عکس بگیرد. به دلیل لرزش کمتر عکس‌هایی که در نور کم می‌گیرید هم کیفیت بهتری دارند. یکی دیگر از مزایای این قابلیت استفاده از دوربین سلفی برای تماس‌های تصویری طولانی مدت است. کاربر می‌تواند با دوربین اصلی عکس سلفی بگیرد، در این حالت صفحه نمایش کوچک پشت گوشی تبدیل به یک آینه می‌شود اما نکته‌ای که وجود دارد این است که عکس‌های گرفته شده نسبتی مربعی دارند. قابلیت‌های دیگری نظیر لایو فوکوس در حالت فیلم‌برداری، حالت اسلوموشن و دیگر امکاناتی که پیش از این در سایر پرچم داران سامسونگ دیده بودیم نیز در Zflip قرار دارد. دوربین 10 مگاپیکسلی سلفی هم می‌تواند تصاویری با زاویه دید عادی و واید بگیرد. کیفیت عکس‌های گرفته شده با این دوربین در هر دو حالت رضایت بخش است. اما در حالت واید کمی نویز اطراف عکس ها مشاهده می‌شود.

با اینکه سامسونگ برای Zflip از پردازنده به‌روزی استفاده نکرده اما با این حال می‌توان گفت استفاده از پردازنده سال گذشته به همراه 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی نوید یک گوشی توانمند را به کاربر می‌دهد. ما برای تست توان پردازشی بازی‌های آسفالت 9، RealRacing و Call Of Duty را نصب کردیم وگوشی بدون هیچ‌گونه افت فریم و لگ بازی‌ها را پردازش کرد. در استفاده روزمره هم حتی با اجرای هم زمان چند بازی و برنامه هیچ افتی در کارایی دستگاه مشاهده نشد.

 

آخرین نسخه سیستم عامل اندروید تا امروز یعنی اندروید 10 برای Zflip در نظر گرفته شده است که آخرین نسخه از رابط کاربری سامسونگ Samsung One UI 2 آنرا همراهی می‌کند. کار با رابط کاربری روان است و هیچ مشکل خاصی در هنگام کار با گوشی مشاهده نمی‌شود. با اینکه در این رابط کاربری تفاوت زیادی نسبت به نسل قبلی مشاهده نمی‌شود اما برخی نرم افزار ها نظیر یوتیوب برای استفاده در این گوشی بهینه سازی شده‌اند.

گوشی Galaxy Z Flip

سخت افزار

برخلاف مجموعه دوربین که در مقایسه با خانواده اس 20 در سطح به مراتب پایین‌تری بودند ولی در بخش سخت‌افزار سامسونگ چیزی را کم نگذاشته است. در واقع از دستگاه‌هایی که چنین شکلی دارند قدرت سخت‌افزاری زیاد انتظار نمی‌رود، چون چرخه توسعه این گوشی‌ها به مراتب طولانی‌تر است و در نهایت ممکن است از نظر قدرت سخت‌افزاری عقب بمانند.

 

اما Galaxy Z Flip از چیپست قدرتمند اسنپ‌دراگون 855 پلاس سال قبل استفاده می‌کند و خبری از مدل با چیپست اگزینوس نیست. 855 پلاس همچنان جزو بهترین تراشه‌های موجود در بازار است. استفاده از 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی نیز به اندازه کافی است.استفاده از درگاه میکرو اس‌دی نیز می‌توانست خوب باشد ولی زیاد نبود آن توی ذوق نمی‌زند. یک نتیجه جالب استفاده از سخت‌افزار نسل قبل این است که اسنپ‌دراگون 855 پلاس همچنان یک مودم داخلی X24 LTE برخلاف نسل بعدی خود یعنی اسنپ‌دراگون 865 دارد.

 

در گوشی مانند گلکسی Z Flip که طراحی آن یک چالش است، کمترین چیزی که به آن نیاز دارید اجبار برای قرار دادن یک مودم خارجی اضافه داخل گوشی است. نیازی نیست دیگر به پیدا کردن یک مکان و موقعیت درست برای مجموعه آنتن‌های بزرگ و پیچیده 5G اشاره کنیم.

 

استفاده از این مجموعه فعلا از بحث خارج است. بنابراین، جای تعجب ندارد Z Flip برخلاف دوستان اس 20 خود قصد شرکت در دنیای دستگاه‌های پشتیبان از شبکه‌های 5G را ندارد.البته معنای این حرف کمبود قابلیت‌های ارتباطی این گوشی نیست. برعکس، پشتیبانی از راه‌های ارتباطی و شبکه‌ای 2×2 MIMO، 5CA، Cat.15 LTE (برای دانلود) و Cat.13 (برای آپلود)، استاندارد باند دوتایی MUMIMO Wi-Fi ac، بلوتوث 5.0، +ANT و NFC دیده می‌شود. سامسونگ حتی جا به اندازه کافی برای قرار دادن یک کویل شارژ بی‌سیم پیدا کرده است تا این گوشی حتی بتواند به کمک شارژ معکوس بی‌سیم سایر گجت‌های هوشمند کاربر را شارژ کند.

 

حالا به باتری می‌رسیم که یک جفت باتری قابل قبول در قلب این گوشی قرار گرفته است که ظرفیت مجموع آن‌ها به 3300 میلی‌آمپر ساعت می‌رسد. متاسفانه سرعت آن‌ها حداکثر به 15 وات محدود است.

باتری گوشی گلکسی z فلیپ

یکی از مزیت‌های Z Flip نسبت به رقیب اصلی آن یعنی Motorola RAZR 2019‌ به باتری 3,300 میلی آمپر ساعتی آن باز می‌گردد که نزدیک به 800mAh ظرفیت بیشتری را ارائه می‌کند. در Z Flip‌ مشابه دیگر گوشی‌های تاشو از دو باتری مجزا در بالا و پایین دستگاه استفاده شده که ظاهرا در بخش بالایی به دلیل حضور صفحه‌نمایش دوم و مجموعه دوربین، باتری کم‌حجم‌تری حضور دارد و باتری حجیم‌تر به نیمه پایینی گوشی منتقل شده است این ترکیب، تعادل وزنی Z Flip را نیز به همراه داشت و وزن دو نیمه آن تقریبا یکسان به نظر می‌رسد. سامسونگ به اعداد رسمی دوام باتری این گوشی در محیط آزمایشگاهی اشاره‌ای نکرده و تنها از دوام آن در «کل روز» یاد کرده است. در دنیای واقعی و در یک استفاده متوسط رو به بالا می‌توان از تحقق کامل ادعای سامسونگ یعنی کارکرد در کل روز سخن گفت و با کنترل استفاده شاید این دوام در روز دوم نیز ادامه پیدا کند.

طبق معمول نوبت‌های گذشته در اینجا نیز برای تست دوام باتری دستگاه در دنیای واقعی از آزمون Work battery life 1.0 از مجموعه PCMark کمک می‌گیریم که با شبیه‌سازی یک سناریوی استفاده عادی از دستگاه متشکل از مرور وب،‌ پخش ویدئو، نوشتن، ویرایش، کات، کپی، paste و جای‌گذاری تصاویر در متن و ویرایش تصاویر، دوام باتری را از شارژ کامل 100 درصدی تا رسیدن به زیر 20 درصد اندازه‌گیری می‌کند. این تست را طبق معمول با غیر فعال کردن روشنایی خودکار و قرار دادن نور صفحه‌نمایش روی 50 درصد انجام می‌دهیم جایی‌که گلکسی Z Flip با رسیدن به امتیاز 10 ساعت و 51 دقیقه، دوام متوسط رو به پایینی را از خود نشان می‌دهد. البته با در نظر گرفتن ظرفیت نچندان بالای باتری دستگاه از یک طرف و ابعاد بزرگ 6.7 اینچی صفحه‌نمای از سوی دیگر شاید بتوان از این دوام تا حدودی رضایت داشت.

برخلاف دیگر پرچمداران جدید سامسونگ، گلکسی Z Flip تنها با یک شارژر 15 واتی عادی ارائه می‌شود و از شارژرهای سریع 25 و 45 واتی سری S20 در آن خبری نیست. این گوشی همچنین از شارژ وایرلس پر سرعت و شارژ معکوس بی‌سیم (Wireless PowerShare برای شارژ کردن دیگر دیوایس‌های منطبق با فناوری شارژ Qi) نیز پشتیبانی می‌کند که این آخری مثل گذشته تنها در صورت وجود حداقل 30 درصد شارژ در باتری، قابل استفاده است. همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره شد شارژر این گوشی، برای بررسی در اختیار ما نبود اما با توجه به حجم باتری و عملکرد راضی‌کننده شارژرهای 15 واتی متداول سامسونگ، در اینجا نیز می‌توان انتظار سرعت شارژ مناسبی را داشت.

نتیجه گیری

گلکسی Z Flip و معرفی آن در کنار سری اس 20 به اندازه کافی سوال به وجود می‌آورد و کاربران را گیج می‌کند. از یک طرف، منطقی است سرانجام کم‌کم ببینیم محصولات تاشو از نظر کیفیت ساخت دیگر امن هستند و آینده را احتمالا به خود اختصاص می‌دهند. ولی از سوی دیگر Z Flip را پرچم‌دارهایی احاطه کردند که فروش آن‌ها قطعی است و از توجه مستقیم به Z Flip یا فشار روی آن کم می‌کنند.

حداقل اگر از دیدگاه بازار نگاه کنیم. همچنین این گوشی کاملا متفاوت با سایر دستگاه‌های جدیدا معرفی شده سامسونگ است و احتمالا سهم کمی از بازار خواهد داشت. حتی می‌توانیم با خیال راحت فرض کنیم تعداد دستگاه‌های وارد شده به بازار گلکسی Z Flip در ابتدا خیلی کم خواهد بود.

 

اما از طرف دیگر، سامسونگ نسبت به این محصول تاشوی خود بسیار مطمئن است. بدون شک به مراتب بیشتری از گلکسی فولد. پیش‌فروش‌های این گوشی در حال حاضر شروع شده است و قیمت این گوشی در یک سطح با هیولایی مانند گلکسی اس 20 اولترا قرار می‌گیرد. دو محصولی که نسل بسیار متفاوتی از کالاهای لوکس هستند. با این حال، اقدام سامسونگ عجیب به نظر می‌رسد.حقایق بازار یا تصمیمات بخش روابط عمومی سامسونگ را کنار بگذاریم، Z Flips هیچ چیزی از یک محصول جذاب کم ندارد، یعنی چه از دیدگاه اندازه و شکل متفاوت و فناوری بهتر نمایشگر تاشو نگاه کنیم چه به سادگی از نظر زیبایی و طراحی، با یک گوشی دوست‌داشتنی روبرو هستیم. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.