نقد و بررسی گوشی ایفون 11
اپل ویژگیهای جدیدی را در گوشیهای سال 2019 جا داده است که از جمله این ویژگیها میتوان به پیشرفتهای جدی در دوربین اشاره کرد. این برند برای گوشیهای جدید خود حالت Night Mode را برای گرفتن عکس در شرایط شب ارائه داده است که یک پیشرفت جدی برای آیفون 11 به شمار میرود. این ویژگی پردازش عکسهای شما را بهتر از روز انجام داده و سبب میشود تا عکسهای گرفته شده در شب به خوبی عکسهای روز باشد. در این بخش به بررسی تمام بخشهای گوشی آیفون 11 پرداخته میشود تا هر اطلاعاتی که راجع به این گوشی نیاز دارید را کسب کنید. همچنین شما عزیزان می توانید با ما خرید اقساطی ایفون 11 را تجربه کنید.
بررسی گوشی ایفون 11
طراحی
آیفون 11 از نظر ظاهری شبیه آیفونهایی است که در سالیان اخیر معرفی شدهاند زیرا در جلوی آن یک نمایشگر با دو نقطه سیاه رنگ حضور یافتهاند. در قاب پشتی اما، یک ماژول مربعی شکل به چشم میخورد تا دو لنز دوربین اصلی در آن جایگیری کرده باشند.
اپل در این محصول سال 2019 خود از همان پنلی بهره برده که در آیفون ایکس آر استفاده شده بود و از نظر روشنایی و کنتراست نیز این نمایشگر افزایش نداشته است بنابراین یک پنل 6.1 اینچی IPS LCD با یک ناچ بزرگ مشاهده میشود که در آن دوربین سلفی، اسپیکر و سنسور مربوط به تکنولوژی Face ID نشستهاند. محافظ نمایشگر این گوشی گوریلا گلس ساخت شرکت Corning میباشد و روی آن پوشش 2.5 بعدی به کار رفته تا بتوانیم آن را با خیالی راحت یک گوشی صاف بدانیم.
کمپانی آمریکایی همیشه گوشه آیفونهایش را گرد کرده تا آنها را زیباتر و باریکتر نشان دهد ولی هیچگاه این دستگاهها از نمایشگرهای واترفال یا برآمده استفاده نکردهاند.
آیفون ایکس آر اولین گوشی بود که تکنولوژی لمس سه بعدی (3D Touch) را کنار گذاشت بنابراین انتظار نمیرفت آیفون 11 هم به چنین ویژگی مجهز باشد. تواناییهای فناوری مذکور به موتور Taptic داده شدهاند و با این وسیله قابلیت هپتیک تاچ به وجود آمد. برای بهرهمندی از این گزینه فقط کافی است دست خود را برای مدت طولانیتری روی آپشن مدنظر قرار دهید. افرادی که با لمس سه بعدی آشنایی دارند قطعاً احساس خواهند کرد که این فناوری در آیفون 11 بهبود یافته است.به نظر میرسد حالا حالاها باید به حضور یک ناچ بزرگ در آیفونها عادت کنیم. در این بریدگی سیاه رنگ سنسور سه بعدی ToF، میکروفون (که به عنوان اسپیکر هم به کار میرود)، دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی، سنسورهای مجاورت، روشنایی و حسگر مربوط به قابلیت True Tone جایگیری کردهاند.
از اینکه میبینیم اپل بالأخره دوربین سلفی را بهبود بخشیده و اینبار از یک سنسور 12 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 استفاده کرده بسیار خرسندیم و اگرچه این حسگر همچنان ویژگی فوکوس خودکار ندارد اما اینبار میتواند ویدیوهای 4K با 30 یا 60 فریم بر ثانیه را به ثبت برساند که در آنها تکنولوژی ثابتسازی دیجیتالی نیز حضور دارد. به علاوه، به خاطر بهرهمندی از یک لنز عریضتر، Face ID قطعاً میتواند زوایای بزرگتری را تحت پوشش خود قرار دهد.
ظاهر شیشهای جلوی این دستگاه دارای پوشش ضد چربی همیشگی است تا اجازه ندهد اثر انگشت کاربران یا آلودگیها روی آن باقی بمانند و تمیز کردنش هم راحتتر باشد. در صورت خرید آیفون 11 میتوانید تنها با کشیدن کف دست از بالا به پایین یا برعکس، سطح آن را پاک کنید به همین دلیل امیدواریم حداقل سایر کمپانیهای سازنده گوشیهای هوشمند نیز از چنین پوششی استفاده کنند.
آیفون 11 در مقایسه با مدلهای پیشرفتهتر خود دارای حاشیههای مشکی رنگ نسبتاً ضخیمی است که باز هم ما را از این نظر یاد آیفون ایکس آر میاندازد. نمایشگر این دستگاه به جای اینکه OLED باشد همچون ارزانترین آیفون پارسال از نوع LCD است. دلیل وجود این نوارهای مشکی رنگ آن است که نمایشگرهای LCD محدودیتهای کمتری دارند بنابراین نمیتوان حاشیههای اطرافشان را بیش از این کم کرد ولی از نظر قیمت خرج کمتری روی دست شرکتهای سازنده و همچنین مشتریان میگذارند.
آیفون 11 یک فریم آلومینیومی دارد که رویش را با محافظ خاصی پوشاندهاند. لازم به ذکر است که مدلهای قبل از آیفون ایکس آر نظیر آیفون ایکس هم چنین پوشش محافظی داشتند. در سمت دیگر، گوشیهای پیشرفتهتر ساخت اپل از استیل ضد خش و پوشش براق بهره میبرند.
نمایشگر
نمایشگر آیفون 11 دقیقاً همان نمایشگری است که اپل در گوشی آیفون XR استفاده کرده بود؛ یک نمایشگر 6.1 اینچی LCD با رزولوشن 1792 × 828 با تمام نقاط قوت و ضعفش. این نمایشگر دقت رنگ بالایی دارد و مینیمم و ماکسیمم روشنایی آن خوب ارزیابی میشود. ناگفته نماند که این نمایشگر از حجم رنگی P3 و تکنولوژی TrueTone نیز پشتیبانی میکند. اما فارغ از بحث رزولوشن پایین، این نمایشگر یک نمونه ی ایده آل نیست.
این نمایشگر به هیچ وجه نمیتواند رنگ های جذاب و کنتراست فوق العاده ی پنل های OLED را تولید کند. همچنین مشکل همیشگی پنل های LCD یعنی مشکل motion blur در این نمایشگر نیز حضور دارد. به شخصه فکر میکنم که نمایشگر این گوشی، ضعیف ترین بخش آن به شمار میرود. این نمایشگر خیلی معمولی است و بهتر بود که اپل از یک نمایشگر OLED در این گوشی استفاده کند.
نرم افزار
مثل همیشه، سیستم عامل جدید اپل همراه به آیفون های جدید معرفی میشود و بیشترین امکاناتش هم با این دستگاه ها قابل بهره برداری است. حالا هم iOS 13 در آیفون 11 ها به کار رفته که قابلیت های جذابی زیادی دارد.
اولین چیزی که متوجه آن شدیم این است که سیستم عامل حالا شسته رفته تر است و اعلان ها هوشمند شده اند. این یعنی وقتی دستگاه را سایلنت میکنید یا مقدار صدا را تغییر میدهید، پنجره ای که ظاهر میشود، کارآمد تر میشود و جذابیت بیشتری دارد.
سخت افزار
سریع ترین پردازنده مرکزی و سریع ترین پردازنده گرافیکی شعاری است که اپل برای تراشه جدید خود یعنی A13 Bionic در نظر گرفته است. هر سه آیفون 2019 اپل از تراشه جدید این کمپانی استفاده می کنند که با لیتوگرافی 7 نانومتری پلاس توسعه داده شده و دارای 8.5 میلیارد ترانزیستور می باشد.
همانطور که می دانید، تراشه A12 اپل همچنان یکی از قدرتمند ترین تراشه های موجود در بازار می باشد که توانایی رقابت با تراشه های بکار رفته در گوشی های اندرویدی امروزی را دارد. از این رو A13 اپل تغییرات شگرفی در معماری و طراحی به خود ندیده و شاهد بهبود های کلی در سرعت و مصرف باتری آن هستیم.پردازنده مرکزی تراشه جدید اپل، از 6 هسته پردازشی تشکیل یافته است که 2 هسته قدرتمند آن در فرکانس کاری 2.65 گیگاهرتز و 4 هسته کم مصرف آن در فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتز به فعالیت می پردازند. هسته های قدرتمند در این پردازنده، نسبت به نسل قبلی تا 20 درصد سریع تر شده اند و این در حالی است که مصرف انرژی آن ها نیز تا 30 درصد کاهش داشته است.
بعد از پردازنده مرکزی، نوبت به پردازنده گرافیکی می رسد که از همان طراحی 4 هسته ای بکار رفته در تراشه A12 استفاده می کند. اما بد نیست بدانید پردازنده گرافیکی جدید تا 40 درصد در زمینه مصرف انرژی بهینه تر شده و سرعت پردازشی آن نیز تا 20 درصد افزایش داشته است.
در نهایت نوبت به نسل سوم موتور پردازش عصبی می رسد که وظایفی مثل پردازش تصاویر را بر عهده دارد و قابلیت هایی مثل Deep Fusion و Night Mode را در اختیار می گذارد. به گفته اپل، این موتور عصبی تا 20 درصد سریع تر از نسل قبلی بوده و تا 15 درصد مصرف انرژی بهینه تری دارد که نتیجه آن سریع تر شدن امور مربوط به هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی می باشد. ناگفته نماند که آیفون 11 همانند 2 آیفون دیگر معرفی شده، از 4 گیگابایت حافظه رم استفاده می کند که شاید از دنیای اندرویدی عقب تر باشد، اما بر اساس تجربه و با توجه به سیستم عامل بهینه، می توان گفت که عملکرد راضی کننده ای در زمینه اجرای چند وظیفگی در اختیار خواهد گذاشت.برای صحت اداعاهای اپل، سراغ تست های مختلف رفته ایم که در ادامه می توانید آن را ها مشاهده کنید. تست های گرفته شده در زمینه پردازنده مرکزی نشان می دهند که تراشه جدید اپل ادامه دهنده راه تراشه قبلی بوده و در صدر تمامی بنچمارک ها قرار می گیرد. نرم افزار geekbench نشان می دهد که تراشه A13 در زمینه پردازش تک هسته ای حدود 15 درصد و در زمینه پردازش چند هسته ای حدود 20 درصد سریع تر از نسل قبلی می باشد و همچنان با اختلاف خوبی، از بهترین تراشه های دنیای اندرویدی جلو تر می باشد.
بنچمارک های گرفته شده در زمینه گرافیکی هم تا حدودی بهبود 20 درصدی گفته شده توسط اپل را تایید می کنند و نشان می دهند که پردازنده گرافیکی جدید اپل چه در زمینه پردازش Off Screen و چه در زمینه پردازش On Screen، بهترین پردازنده موبایلی موجود در بازار می باشد و قدرت بالایی در اجرای سنگین ترین بازی ها با نرخ فریم پایدار، دارد.
در نهایت نوبت به بنچمارک آنتوتو می رسد که به نوعی تایید کننده قدرتمنترین بودن تراشه A13 اپل می باشد. همچنین در مجموع می توان گفت که تراشه جدید اپل یک پیشرفت قابل قبول نسبت به نسل قبلی به شمار می آید و با استفاده از لایه گرافین که برای کنترل بهتر دما بکار گرفته شده است، این تراشه عملکرد پایدارتری در استفاده سنگین طولانی مدت از خود نشان خواهد داد. گذشته از این موارد، استفاده از این لایه باعث می شود که دمای تولید شده از تراشه، به صورت یکنواختی بین فریم دستگاه و پنل پشتی تقسیم شود و شاهد داغ شدن یک قسمت از گوشی به صورت نقطه ای نباشیم.
دوربین
دوربین اولترا واید آیفون 11 بدون شک جذابترین بخش این گوشی است. این دوربین 12 مگاپیکسلی است و دیافراگم f/2.4 دارد. همچنین دوربین اصلی نیز 12 مگاپیکسلی است و دیافراگم f/1.8 دارد. OIS فقط به دوربین اصلی محدود میشود که البته دوربین اولترا واید نیز نیاز چندانی به آن ندارد.
به لطف وجود دوربین اولترا واید جدید و ویژگی Night Mode، رابط کاربری دوربین دستخوش تغییرات عمده ای شده است. در آیفون قبلی، بخش بالای اپلیکیشن دوربین شامل گزینه هایی نظیر تایمر دوربین، فیلترهای مختلف، فلش و … می شد. اما اکنون فقط شاهد حضور گزینه های Live Photos و فلش هستیم و سایر گزینه ها در یک نوار ابزار کشویی تعبیه شده اند. مورد دیگری که تغییر کرده است این است که هنگام که از دوربین معمولی استفاده میکنید، یک پیش نمایش از نمای تحت پوشش دوربین اولترا واید را در کناره های نمایشگر خواهید دید.
باتری گوشی ایفون 11
یک ساعت دوام بیشتر نسبت به نسل قبلی چیزی است که اپل درباره باتری آیفون 11 باور دارد. این گوشی از باتری 3110 میلی آمپر ساعتی بهره می برد که در مقایسه با باتری 2940 میلی آمپر ساعتی بکار رفته در iPhone XR، کمی بزرگ تر شده است. این افزایش ظرفیت جزئی در کنار استفاده از تراشه و نرم افزار بهینه تر، باعث شده تا آیفون 11 همانند iPhone XR عملکرد بسیار خوبی در زمینه شارژدهی داشته باشد.
به طوری که این گوشی در تست پخش مداوم ویدئو، حدود 18 ساعت دوام می آورد و در تجربه استفاده ما از این گوشی، می توان گفت که iPhone 11 در استفاده نیمه سنگین و ترکیبی، به راحتی 1 روز را دوام می آورد و شارژدهی این محصول، مطمئنا بیشتر کاربران را راضی خواهد کرد.گذشته از این موارد، بد نیست بدانید که این گوشی از شارژ بی سیم و شارژ سریع 18 واتی نیز پشتیبانی می کند؛ اما متاسفانه اپل بر خلاف آیفون 11 پرو و 11 پرو مکس، تجهیزات مربوط به شارژ سریع را در داخل جعبه قرار نداده است. همین موضوع باعث می شود که شارژ کامل iPhone 11 با شارژر 5 واتی قرار گرفته در داخل جعبه، بیشتر از 3.5 ساعت زمان نیاز داشته باشد که در مقایسه با سایر رقبای همرده، رقمی ناامید کننده به شمار می آید.
جمع بندی
در آخر و برای نتیجه گیری کلی باید عنوان کنیم که اپل برای گوشی آیفون 11 خود بهترینها را با کمترین قیمت در نظر گرفته است و به وضوح این گوشی از مدل IPhone XR و حتی مدل Xs سال گذشته، پیشرفتهای قابل توجهی داشته است. از جمله این پیشرفتها میتوان به باطری بهتر، دوربین پویاتر و پردازنده قدرتمندتر اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.