نقد و بررسی گوشی شیائومی ردمی نوت 8 پرو
عملکرد شرکت چینی Xiaomi در طی چند سال گذشته به شکلی بوده که توانسته با نفوذ به بازار گوشیهای میان رده طرفداران بسیار زیادی برای خودش به دست بیاورد. استراتژی آنها در بازار گوشیهای موبایل ارائه بهترین سخت افزار و مشخصات ممکن با پایینترین قیمتی که ممکن است، بوده. اگر به اغلب گوشیهای هوشمند این شرکت نگاه کنید، کاملا متوجه میشوید که در این رنج قیمت هیچ گوشی یا شرکت دیگری رقیب Xiaomi نیست. این شرکت پس از چند سال روی تولید یک لاین آپ جدید، موفق به ساخت سری Redmi شد که یکی از بهترین سری گوشیهای این شرکت است اما هنگامی که زمان رقابت با سایر رقیبانی که در این چند سال در بازار گوشیهای میان رده وارد شدهاند، فرا میرسد، Xiaomi تمام تلاش خودش را میکند تا از این رقابت سربلند و پیروز خارج شود. گوشی شیائومی ردمی نوت 8 پرو نیز دقیقا یکی از بهترین گوشیهای این شرکت است که برای همین منظور طراحی و عرضه شده است که سعی کرده نسبت به قیمت قابل قبول خود بهترین ویژگیها، مشخصات و سخت افزار را در اختیار کاربران خودش قرار دهد.
این گوشی با کنار هم قرار دادن یک سری از بهترین و وسوسه کنندهترین ویژگیها مانند پردازنده جدید Helio G90T در کنار یک باتری بزرگ و پرقدرت 4500 میلیآمپری با قابلیت پشتیبانی از فناوری شارژ سریع و همینطور دوربین چهار گانه خود، تمام مشخصات لازم برای به وجود آوردن یک رقابت نزدیک با گوشیهای هم رده خود از نظر قیمتی دارا است. البته به جز این، ردمی نوت 8 پرو از یک سری جنبههای دیگر حتی از رقیبان پرچمدار بزرگ خود در برندهای دیگر پتانسیل بیشتری دارد که از این دست میتوان به سنسور 64 مگاپیکسلی جدید شرکت سامسونگ اشاره کرد که یک سری تکنولوژیهای منحصر به فرد جدید به کار گرفته است که در بخش بررسی دوربین اشاره بیشتری به آن خواهیم داشت و عملکرد آن را دقیقا زیر نظر خواهیم گرفت.
طراحی و ساخت گوشی شیائومی ردمی نوت 8 پرو
بر خلاف ردمی نوت 7 پرو که ظاهری کاملا مشابه با نسخه معمولی داشت، ردمی نوت 8 پرو در قسمت طراحی، تفاوت های نسبتا زیادی با نسخه معمولی دارد. این گوشی همانند نسل قبلی، از ساختاری با جنس شیشه و پلاستیک شیشه استفاده می کند. به این صورت که پنل پشت و جلوی آن را شیشه گوریلا گلس 5 تشکیل داده و فریم آن برخلاف ظاهر فلزی اش، از جنس پلاستیک فشرده می باشد.
پنل پشتی این گوشی بر خلاف نسخه معمولی، دارای لبه های خمیده می باشد که باعث می شود با وجود داشتن اندازه ی بزرگتر و وزن بیشتر، استفاده از آن آسان تر باشد. ردمی نوت 8 پرو از نمایشگر 6.53 اینچی استفاده می کند که حدود 85 درصد مساحت قسمت جلو را به خود اختصاص داده و 0.2 اینچ بزرگتر از نمایشگر بکار رفته در ردمی نوت 8 می باشد. در قسمت بالای نمایشگر، بریدگی قطره با اندازه نسبتا بزرگ وجود دارد که محل قرار گیری دوربین سلفی است. اسپیکر مکالمه، سنسور های مجاورت و نور به همراه چراغ اعلان نیز در حاشیه بالایی نمایشگر جای گرفته اند.
از دیگر مشخصه های بدنه این گوشی باید به ابعاد 161.4×76.4×8.8 میلی متری آن اشاره کنیم که نشان می دهد با توجه به پنل شیشه ای لغزنده، استفاده از آن با یک دست، کار چندان آسانی نخواهد بود. وزن گوشی نیز حدود 200 گرم می باشد که نشان می دهد شیائومی با وجود استفاده از باتری حجیم 4500 میلی آمپر ساعتی، عملکرد خوبی در کنترل وزن نهایی دستگاه داشته است.
Redmi Note 8 Pro در سه رنگ خاکستری، سبز و سفید روانه بازار شده است که خوشبختانه هر سه رنگ آن جلوه بسیار زیبایی دارند. اما نکته ی مثبتی که در مورد رنگ سفید مرواریدی (نسخه مورد بررسی) وجود دارد این است که پنل پشتی علاوه بر تغییر رنگ در هنگام تابش نور، مقاومت بالایی در برابر لکه چربی دست دارد؛ به طوری که در استفاده روز مره، شاهد لکه های انگشت به روی آن نخواهید بود.
شیائومی دوربین چهارگانه این گوشی را بر خلاف نسخه معمولی، در قسمت میانی قرار داده است که سه مورد از آن ها یعنی دوربین اصلی، دوربین سنجش عمق و دوربین فوق عریض به همراه سنسور اثر انگشت، داخل ماژول بیضوی شکل قرار گرفته اند. این ماژول بیضوی شکل، کمی برآمده از بدنه می باشد که استفاده از آن روی سطوح صاف را تحت تاثیر قرار می دهد و با توجه به ضخامت 8.8 میلی متری دستگاه، کار شیائومی را برای توجیه کردن این موضوع دشوار تر می کند. همچنین در کنار این ماژول، فلاش LED تک گانه به همراه دوربین ماکرو به چشم می خورد که خوشبختانه کاملا هم سطح با بدنه می باشد.
سنسور اثر انگشت قرار گرفته در قسمت پایین دوربین ها، محل مناسبی دارد و دسترسی به آن، آسان می باشد؛ اما به دلیل نزدیک بودن به لنز ها، احتمال کثیف شدن آن ها را بالا می برد. گذشته از این مورد، این سنسور عملکرد فوق العاده سریعی دارد که عدم استفاده از سنسور اوپتیکال زیر نمایشگر را توجیه می کند.در نهایت نوبت به اجزای قرار گرفته روی فریم می رسد که تقریبا مشابه نسل قبلی می باشد. کلید پاور و تنظیم حجم صدا روی لبه سمت راست قرار دارند و در سمت مقابل نیز درگاه سیمکارت و کارت حافظه به چشم می خورد. جک هدفون این گوشی از قسمت بالا در نسل قبلی حذف شده و به لبه پاینی منتقل شده است که محل مناسب تری به شمار می آید. در کنار این جک هدفون نیز پورت Type-C به همراه میکروفون و اسپیکر قرار گرفته است. روی لبه بالایی هم میکروفون حذف نویز و فرستنده اینفرارد وجود دارد که امکان استفاده از ردمی نوت 8 پرو به عنوان ریموت برخی از دستگاه های دیجیتال را فراهم می کند.
صفحه نمایش
Redmi Note 8 Pro یک پنل نمایش السیدی با یک بریدگی قطرهای شکل دارد. این نمایشگر 6.53 اینچ مورد حفاظت شیشه گوریلا گلس 5 قرار دارد و از استاندارد HDR10 پشتیبانی میکند که در این محدوده قیمتی کمتر آن را میبینیم.این نمایشگر به اندازه کافی روشن است و کنتراست بالایی دارد. حداکثر میزان روشنایی در حالت تنظیم نور صفحه به صورت دستی به 460 نیت و در حالت تنظیم خودکار به 640 نیت میرسد که برای خوانا بودن محتوا در نور مستقیم خورشید بیشتر از اندازه کافی است.
اما از نظر دقت رنگ و یکنواختی آن اوضاع عالی نیست. حالت پیشفرض نمایشگر میانگین deltaE برابر با 6.8 را نشان میدهد. از نظر یکنواختی رنگ نیز هالههای نور کوچکی را اطراف حاشیه کوچکتر نمایشگر و به ویژه اطراف بریدگی در بالا دیدیم. با این حال میتوانیم بگوییم این قضیه به سختی دیده میشود و در مقایسه با گوشیهای رقیب آن چنان شدید نیست.
دوربین
ماژول چهارگانه دوربین عقب روی کاغذ جذابیت زیادی دارد به خصوص اینکه چنین مشخصاتی در یک گوشی میانرده به کار رفتهاند اما باید دید در واقعیت هم این امکانات انتظارات را برآورده میکنند یا خیر. واقعیت آن است که به خاطر نبود لنز تله فوتو نمیتوانیم این محصول شیائومی را از این نظر فوقالعاده بدانیم و حتی با وجود سنسورهای 2 مگاپیکسلی ماکرو و تشخیص عمق امکان ندارد این دوربین را چندان باکیفیت تلقی کنیم. در اینجا باید به این نکته هم توجه داشته باشید که خیلی کم پیدا میشود که یک گوشی میانرده از لنز تله فوتو باکیفیتی بهره ببرد بنابراین نمیتوان زیاد به شیائومی رد می نوت 8 پرو ایراد گرفت.
به هر حال، دو سنسور به کار رفته دیگر در این دستگاه عبارتند از 64 مگاپیکسلی اصلی و 8 مگاپیکسلی اولترا واید. لنز اصلی این گوشی تازه وارد بازار شده و تقریباً تازه کار است به همین دلیل باید این اتفاق را پیشرفت قابلملاحظهای نسبت به مدل شیائومی رد می نوت 7 پرو بدانیم که از لنز 48 مگاپیکسلی بهره میبرد. سنسور اصلی گوشی مورد بحث ما دارای دریچه دیافراگم f/1.9 و فاصله کانونی 1 تا 1.7 اینچی است و سایز آن به 0.8 میکرو متر میرسد. لازم به ذکر است که فناوری فشردگی پیکسلی در این قسمت کارایی زیادی دارد و تصاویری به ثبت میرساند که 16 مگاپیکسلی هستند.
همانطور که گفتیم، دوربین اولترا واید دارای رزولوشن 8 مگاپیکسلی بوده و دریچه دیافراگم در آن f/2.2 است و به فاصله کانونی 1.4 اینچی مجهز شده و 1.12 میکرو متر اندازه دارد ولی در آن خبری از قابلیت فوکوس خودکار نیست. لنز ماکرو هم 2 مگاپیکسلی میباشد و دریچه دیافراگم و ابعاد آن نیز به ترتیب f/2.4 و 1.7 میکرو متر است.
عملکرد
چیپست مدیا تک هلیو G90T یک پردازنده گیمینگ ارزان قیمت میباشد که با فرآیند 12 نانومتری FinFET و توسط شرکت TSMC تولید شده است. این تراشه در مقایسه با نمونههای مشابه خود که با فرآیند 14 نانومتری، 7 نانومتری یا 10 نانومتری ساخته شدهاند هم کمتر انرژی مصرف میکند و هم ارزانتر است.
در مدیا تک هلیو G90T یک CPU هشت هستهای وجود دارد که در آن دو هسته Cortex-A76 با نهایت سرعت 2.05 گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A55 با نهایت سرعت 2.0 گیگاهرتز به کار رفته است. پردازنده گرافیکی نیز Mali-G76 MC4 میباشد تا بتواند بازیها را با بیشترین کیفیت ممکن پخش کند. به علاوه، تکنولوژی HyperEngine نیز قطعاً بر گیمپلی روانتر تأثیرگذار خواهد بود و با همکاری ویژگیهای اتصالی وایفای و LTE باعث افزایش سرعت اینترنت خواهد شد.
ضمناً، شیائومی تا کنون این محصولش را با رم 6 و حافظه داخلی 64 یا 128 گیگابایتی تولید کرده است.
متأسفانه آزمایشات Geekbench روی این گوشی انجام نشده بنابراین تنها دادههایی که داریم، به آزمایش AnTuTu مربوط میشوند. به هر حال، نتایجی که چیپست مدیا تک هلیو G90T به دست آورده، باعث شده تا شیائومی رد می نوت 8 پرو از بسیاری از رقبای خود در جایگاه بهتری قرار گیرد و حتی مانند پرچمدار کووالکوم در سال 2018 یعنی اسنپدراگون 845 عمل کند.همانطور که انتظار میرفت، پردازنده گرافیکی این چیپست یعنی Mali-G76 MC4 نتوانست با Adreno 630 موجود در اسنپدراگون 845 رقابت کند اما در برابر سایر پردازندههای گرافیکی همرده خود فوقالعاده عمل میکند. به طور کلی رد می نوت 8 پرو کارایی مناسبی دارد و میتواند بدون اینکه داغ شود، اکثر بازیها را اجرا نماید بنابراین دیگر مهم نیست امتیازات بنچمارک چگونه است. شاید هم لولههای خنککننده درون سازه گوشی تأثیر بسزایی در کاهش دما دارند.
باتری و شارژدهی گوشی شیائومی ردمی نوت 8 پرو
یکی دیگر از اصلی ترین تفاوت های ردمی نوت 8 پرو با نسخه معمولی آن، در زمینه باتری می باشد. این گوشی از باتری بزرگ 4500 میلی آمپر ساعتی استفاده می کند که 500 میلی آمپر ساعت از نسل قبلی و نسخه معمولی حجیم تر می باشد و با در نظر گرفتن تراشه 12 نانومتری، می توان انتظار شارژدهی بسیار خوبی را از آن داشت. در دنیای واقعی نیز Redmi Note 8 Pro عملکرد بسیار خوبی در زمینه شارژدهی از خود نشان می دهد و در زمان بررسی محصول، از شارژدهی آن رضایت کامل را داشتیم.
این گوشی در تست پی سی مارک حدود 16 ساعت دوام آورد که رقم بسیار خوبی به شمار می آید و عملکرد باتری آن در حالت استندبای نیز عالی می باشد؛ به طوری که اگر چند ساعت از آن استفاده نکنید، شاهد کاهش درصد باتری به صورت آزاردهنده نخواهید بود. بنابراین بر اساس تجربه می توان گفت که ردمی نوت 8 پرو در استفاده ترکیبی شامل وبگردی، گشت و گذار در شبکه های اجتماعی، عکاسی، اجرای بازی و … به راحتی می تواند به مدت 1 روز کاربر را همراهی کند و هرچه استفاده کاربر سبک تر باشد، این رقم بیشتر نیز خواهد شد. (در نظر داشته باشید که شارژدهی باتری هر محصول، با توجه به اپلیکیشن های نصب شده و نوع استفاده هر کاربر می تواند متفاوت باشد.)
جمع بندی
یک بار دیگر باز هم Xiaomi توانست عملکردی فراتر از انتظار ارائه دهد. این بار با ردمی نوت 8 پرو به رقابت آمد تا بازار گوشیهای میان رده را همچنان در کنترل خودش نگه دارد. این گوشی با ارائه قابلیتهایی فراتر از ارزش اقتصادی خود توانسته با جاه طلبی بسیار حتی برای برخی از پرچمدارهای بزرگ نیز خط و نشان بکشد. تقریبا هیچ نکته آنچنان بزرگ و چشمگیری در این گوشی برای گله و شکایت وجود ندارد. داشتن لنز 64MP یک قدم رو به جلو برای آن بود که با اضافه کردن دو لنز جدید برای عکاسی مایکرو یک قابلیت نه چندان رایج را در اختیار مشتریان خود قرار داده است. این گوشی با داشتن باتری بزرگ 4500 میلیآمپر یکی از بزرگترین باتریهای گوشیهای هوشمند را در اختیار دارد که از عملکرد آن شگفت زده خواهید شد. سایر ویژگیهای این گوشی مثل رابط کاربری، طراحی و سرعت پاسخگویی به نیازهای شما به خاطر سخت افزار قابل قبول، از دیگر ویژگیهای برتر ردمی نوت 8 پرو محسوب میشوند. اگر قصد خرید گوشی را دارید کلیک کنید.