نقد و بررسی گوشی ایفون 8 پلاس
تقریبا می توان گفت پس از استیو جابز، اپل با سیل پیوسته ای از انتقادات مواجه بوده است. زمانی تقاضای کاربران و رسانه ها ساختن گوشی هایی با نمایشگر بزرگتر بوده و گاهی اوقات اضافه شدن برخی امکانات به رابط کاربری iOS. اما اپل به سبک و سیاق رهبر سابق خود تا آنجا که توانسته در برابر انتقادات از خود مقاومت نشان داده و پس از گذشت چند سال درخواست ها را به تدریج وارد پلتفرم های سخت افزاری و نرم افزاری خود کرده است. گوشی های آیفون همواره سیبل اصلی انتقادات از اپل بوده اند. در سال های اخیر اپل از تولید یک آیفون در سال به معرفی سه گوشی با ابعاد مختلف رسیده است اما کاربران باز هم انتظارات بیشتری از این شرکت داشته اند. در اتفاقی که بر خلاف سیاست های چند سال اخیر این کمپانی به حساب می آید، در سال 2017 به جای معرفی گوشی های آیفون 7 اس (و 7 اس پلاس) شاهد رونمایی از دو گوشی جدید با نام های 8 و 8 پلاس بوده ایم. روال کاری اپل اینطور نشان می دهد که تغییر شماره سری گوشی به معنی اجرای تغییرات بزرگ و چشمگیر و اضافه شدن پسوند s به انتهای هر سری به معنی ارتقای سخت افزاری و نرم افزاری هستند و این الگو در سال های اخیر تکرار شده است. در نتیجه حذف کردن 7 اس و معرفی آیفون 8 نشان انتظارات را درباره تغییرات موجود در گوشی های جدید افزایش می دهد. اما آیا آیفون های جدید لایق تغییر شماره سری هستند؟ آیا قیمت ایفون 8 پلاس نسبت به هم رده های خود مناسب است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال ها با ما همراه باشید.
بررسی گوشی ایفون 8 پلاس
طراحی و ساخت
چند سالی میشد که اپل گوشیهای خودش را با کمترین تغییر در طراحی راهی بازار میکرد. سیل انتقادات به سمت اپل سرازیر شده بود و همه کوپرتینوییها را بعد از مرگ استیو خدابیامرز یک کمپانی از هم گسیخته میدانستند و معتقد بودند که خلاقیت از اپل رخت بر بسته و دیگر جایی در این کمپانی ندارد.
این انتقادات و دهمین سالگرد آیفون موجب شد تا اپل تمام هوش و ذکاوتش را بهکار گیرد و محصولی با نام آیفون X را با طراحی کاملا متفاوتی معرفی کند. تمرکز بیش از حد اپل بر روی این گوشی هوشمند، کاری کرد تا آنها از نسل بعدی گوشیهای خودشان یعنی آیفون 8 و 8 پلاس غافل شوند. در واقع آیفون X کار خودش را کرده بود. همچون فرزندی که تازه به جمع خانواده اضافه میشود و تمام توجهات به سمت اوست!همه اینها را گفتیم که بدانید آیفون 8 پلاس از لحاظ طراحی تفاوت چندانی با آیفون نسل قبل (بخوانید نسلهای قبل!) ندارد. باز هم یک اسمارت فون با گوشههای گرد، حاشیههای بسیار زیاد اطراف نمایشگر، کلید هوم دایرهای شکل معروف اپل و دوربینی که همچون چشمی از حدقه بیرون زده را شاهد هستیم. حتی از لحاظ ابعاد، اپل ضعیفتر از گذشته ظاهر شده و با اینکه از لحاظ پهنا گوشی جدیدش را دو میلیمتری کوچکتر ساخته اما طول و ضخامت آیفون جدید نسبت به نسل قبل افزایش یافته که چندان به مذاق کاربران خوش نمیآید.
موضوع وقتی جالبتر میشود که بدانید وزن گوشی نسبت به نسل قبلی در حدود 15 گرم سنگینتر شده و حالا اگر این فرزند ناخلف اپل را بر روی ترازو بفرستید با عدد عجیب و غریب 202 گرم مواجه میشوید. چنین وزنی برای محصولی که یک نمایشگر 5.5 اینچی را در دل خودش جا داده کمی به دور از انتظار است. البته فشار وارده بر دست از تمام نقاط گوشی به اندازه نسبتا یکسانی است اما با این حال ممکن است در استفاده طولانی مدت کمی با مشکل مواجه شوید. خصوصا اگر عادت دارید که به صورت دراز کشیده از آیفون دلبندتان استفاده کنید.با اینکه طراحی دستگاه با نسل قبل تفاوتی ندارد اما متریال به کار رفته در آن تغییر کرده و اینبار اپل از ترکیب شیشه و فلز بهره گرفته است. چنین ترکیبی را پیشتر در محصولات این کمپانی همچون آیفون 4s دیده بودیم و حالا در یک رفت و برگشت و کوچ به گوشیهای تمام فلزی، دوباره اپل به خانه نخست بازگشته است.
فریم دستگاه از آلومینیوم سری 7000 ساخته شده که بیش از هر چیزی در صنایع هوایی استفاده میشود و قاب اصلی گوشی از جنس شیشه بوده که اپل به مقاومت بالای آن ایمان دارد. شاید از لحاظ سقوط از ارتفاع ادعای اپل مبنی بر مقاومت بالای سری جدید گوشیهایش درست باشد اما از لحاظ برخورد اشیا نوک این ادعا خیلی درست نیست. در واقع به مرور زمان و با قرار دادن آیفون 8 پلاس عزیز بر روی میز، در جیب مبارک و در مجاورت اجسام سخت، خطوط زیبایی (!) بر روی بدنه ایجاد خواهد شد که شاید خیلی برای محصولی در این سطح قابل قبول نباشد. بنابراین بهتر است که عاشقان سینهچاک این سیب گاز زده برای گوشی دلبندشان یک کیس زیبا هم بخرند.
استفاده از شیشه در دستگاه موجب شده تا دیگر شاهد خطوط آنتن در بالا و پایین قاب پشتی نباشیم. همچنین این ویژگی کاری کرده تا برادران و خواهران اپلی بتوانند گوشیشان را به صورت بیسیم شارژ کنند. با همه این مزایا و علیرغم صحبتهای اپل در رابطه با استفاده از نوعی پوشش خاص برای جلوگیری از جذب اثر انگشت بر روی بدنه، بازهم میبینیم که در یک استفاده معمولی گوشی خیلی زود کثیف میشود. البته از حق نگذریم در برابر محصولاتی همچون ایکس زد پریمیوم سونی و یا اچتیسی U11 از این لحاظ یک سر و گردن بالاتر است.
صفحه نمایش
روی کاغذ صفحهنمایش تفاوتی با نسل قبلی ندارد. یک صفحهنمایش 4.7 اینچی از نوع IPS با کیفیتی مشابه کیفیت HD و تراکم پیکسلی 326 پیکسل در اینچ. همانند نسلهای قبلی اپل از بهترین صفحهنمایش ممکن برای جدیدترین گوشیاش استفاده کرده است. با وجود اینکه همهچیز شبیه نسل قبلی است اما در آیفون 8 شاهد استفاده از ویژگیای جدید به نام True-Tone هستیم که تا قبل از این برای آی پد استفاده میشد. با کمک سنسور نور در محیطهای با نور مختلف رنگهای نمایش داده شده روی صفحهنمایش به سمت گرم شدن یا سرد شدن میروند. تجربه ما نشان داد که کارکرد این ویژگی در نور کم بسیار موثر است. کارکرد این ویژگی دقیقا همانند فیلتر نور آبی است با این تفاوت که در اینجا گرم و سرد شدن رنگها با کمک سنسور کنترل میشود. صفحهنمایش این گوشی را نمیتوان یک تحول دانست اما هنوز هم یکی از بهترینها است. به لطف نور زیاد، که حدود 600 نیتس است، خوانایی صفحه زیر نور خورشید و در محیط باز بسیار خوب است. علاوه بر این به لطف IPS بودن زاویه دید صفحه هم بسیار زیاد است و از هر زاویهای به آن نگاه کنید هیچ افتی در رنگ و نور مشاهده نمیشود.
هیچ ایرادی نمیتوان به این صفحهنمایش وارد کرد؛ شاید بهترین صفحهنمایش موبایلی نباشد که روی یک گوشی هوشمند استفاده شده اما قطعا یکی از بهترین صفحهنمایشهای موبایلی است که میتوانید روی یک گوشی هوشمند ببینید.
سیستم عامل و رابط کاربری
سیستمعامل دستگاه iOS است. نسخه 11 یعنی آخرین نسخه از این سیستمعامل روی آیفون 8 نصب شده است. آی او اس رابط کاربری مخصوص خودش را دارد که مانندش را هیچ کجا ندیدهاید. مانند همیشه این سیستمعامل بسیار روان و دوستداشتنی کار میکند و موشن های جذابی دارد.
در صفحه قفل دسترسیهای خوبی از جمله دسترسی به نوتیفیکیشن ها و دسترسی به کنترل سنتر وجود دارد. کنترل سنتر اکنون طراحی متفاوتی با گذشته دارد. آیکونها در آن بزرگ شدهاند و کم و زیاد کردن صدا و نور با موشنی جذاب انجام میشود. میانبرهای جذابی از جمله فلاش، ماشینحساب، دوربین و تایمر در این صفحه به چشم میخورند که علاوه بر آنها سوییچ چند تنظیم دیگر از جمله بلوتوث، وای فای و مهمتر از همه خاموش و روشن کردن دیتای سیمکارت به چشم میخورد. قابلیت اضافه و کم کردن میانبر به این بخش وجود دارد که از بخش تنظیمات کاربر میتواند چند میانبر دلخواه را به این بخش اضافه یا کم کند. دسترسی به این بخش تنها در صفحه قفل نیست و در صفحات مختلف از جمله صفحه اپلیکیشن ها هم میتوان به آن دسترسی داشت. پشتیبانی از لمس سهبعدی در صفحهنمایش آیفون 8 به طراحان این امکان را داده تا کاربر بتواند با فشار روی یک میانبر خاص به امکانات بیشتری از آن میانبر دسترسی داشته باشد.
باتری ایفون 8 پلاس
آیفون 8 پلاس به یک باتری 2691 میلیآمپر ساعتی مجهز است که نسبت به نسل قبلی با کاهش حجم رو به رو بوده اما اپل میگوید که با توجه به چیپست جدید، بهبودهایی شامل حال این گوشی شده است تا از لحاش شارژدهی مشکل چندانی نداشته باشید.
بالاخره کوپرتینونشینها نیز از آهوی شیطان پیاده شدند و محصولات جدیدشان را به قابلیت شارژ سریع مجهز کردند. البته شاژری که بتواند آیفون 8 پلاس را با سرعت بالا شارژ کند همراه این مدل عرضه نمیشود! در صورتی که بخواهید با شارژری که خود اپل زحمت کشیده و در باکس دستگاه قرار داده این مدل را شارژ کنید به چیزی در حدود 140 دقیقه زمان برای فول شارژ شدن نیاز دارید؛ موردی که حتی در میانردههای اندرویدی نیز مدتهاست که حل شده است.
علاوه بر اینها شما قادر هستید تا گوشی جدید اپل را به صورت بیسیم نیز شارژ کنید. در تستهایی که ما با شارژر بیسیم و استاندارد سامسونگ گرفتیم سرعت شارژ شدن در این حالت بسیار پایین بود در حدی که احتمالا قید شارژ کردن گوشی با این ویژگی را بزنید (تقریبا 3 درصد در هر 10 دقیقه!). شاید بهتر باشد که منتظر بمانیم تا شارژر وایرلس جدید اپل سرو کلهاش در بازار پیدا شود.
در صورتی که به صورت نرمال از گوشی خود استفاده کنید، آیفون 8 پلاس تا یک روز کامل همراه شما خواهد بود و از این لحاظ وضعیت شارژدهی آن در حد متوسط ارزیابی شده و همچون اکثر پرچمداران امروزیست.
دوربین
درباره دوربین آیفون 8 پلاس باید از دو زاویه “رابط کاربری” و “کیفیت تصاویر” وارد بحث شد. رابط کاربری دوربین آیفون 8 پلاس بسیار ساده است. با کشیدن انگشت روی نمایشگر در برنامه دوربین می توان بین حالت های مختلف تصویربرداری حرکت کرد. فیلمبرداری صحنه آهسته، ویدئوهای تایم لپس، عکاسی پانوراما و عکاسی پیوسته از جمله امکانات موجود در رابط کاربری دوربین هستند. با این حال برخلاف گوشی های اندرویدی که طیف وسیعی از پارامترهای کنترلی را در اختیار کاربر قرار می دهند، اینجا خبری از این امکانات نیست و باید به رابط ساده تر آیفون عادت کنید.
درباره کیفیت تصویر باید گفت دوربین آیفون 8 پلاس نسبت به آیفون 7 اندکی بهبود یافته و تصاویر با کیفیت تری (بسیار نسبی) ثبت می کند. همچنین اضافه شدن حالت تصویربرداری پرتره که از قدرت پردازش هوش مصنوعی پردازنده A11 برای تنظیم نور تصویر و ایجاد شرایط استودیویی بهره می گیرد نیز جزو امکانات جالب و هیجان انگیز دوربین این دستگاه هستند. با این حال تفاوت ها آن طور که باید به چشم نمی آیند و به جز حالت پرتره، می توان سایر ویژگی های فنی دوربین آیفون 8 پلاس را مشابه مدل 7 پلاس در نظر گرفت. تصویربرداری در حالت پرتره نیز وابستگی زیادی به شرایط عکس برداری و نور محیط دارد.
در شرایط مناسب می توان تصاویر اعجاب انگیزی در حالت پرتره به ثبت رساند اما در زندگی روزمره نباید انتظار خلق اثر هنری از دوربین آیفون 8 پلاس در حالت پرتره داشته باشید. همین داستان درباره دوربین سلفی نیز صدق می کند. دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی آیفون 8 پلاس در شرایط نوری مناسب تصاویر با کیفیتی در اختیار شما قرار خواهد داد اما در نور ضعیف کیفیت تصاویر نیز به شدت افت می کنند.
جمع بندی
اپل در این چندساله با گوشی هایش مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته چراکه همیشه در گوشی هایش سعی کرده بهترین توانایی اش را ارائه کند و نتایج هم جز این نشان نداده اند.
در مورد آیفون 8 پلاس ایراداتی هم مثل همیشه به اپل وارد است اما اپل برای هر کدام از ایرادها که قبلا هم گفتیم دلیل قانع کننده خودش را دارد. به هر حال با توجه به تمام این موضوعات و مشکلاتی مثل نبود جک 3.5 میلیمتری هدفون این شما هستید که باید بین پرچم داران با توجه به انتظاراتتان از یک پرچم دار انتخاب کنید.