سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بررسی گوشی Nokia 6.2

بررسی گوشی نوکیا 6.2

نوکیا 6.2 یک گوشی با ظاهری جذاب و نسخه دست‌کاری‌نشده اندروید است که می‌تواند عکس‌های خوبی هم بگیرد. اما متأسفانه تعریف و تمجیدهای ما از آن در همینجا به پایان می‌رسد.

ما از نسل جدید گوشی‌های میان‌رده شرکت اچ‌ام‌دی (مالک برند نوکیا) انتظارات بیشتری داشتیم اما آن‌ها به نوعی کمبود ملموس دچار هستند: یا پردازنده خوبی ندارند و یا دوربین آن‌ها از کیفیت موردقبولی برخوردار نیست.

در گوشی 6.2 البته هردو مشکل به چشم می‌خورد. واقعیت این است که با قیمت پایه‌ای 240 دلار می‌توان گوشی‌های بهتری از نوکیا 6.2 در بازار پیدا کرد.

حتی با پرداخت 20 دلار بیشتر می‌توان نوکیا 7.2 را تهیه کرد که پردازنده بهتری دارد، مشکل دوربین سلفی 6.2 را حل می‌کند و دوربین پشتی آن نیز 48 مگا‌پیکسلی است اما گوشی شیائومی Redmi Note 8 Pro بدون تردید از هر دوی آن‌ها بهتر و ماندگارتر است.

سامسونگ گلکسی ای‌30 نیز در محدوده قیمت گوشی نوکیا 6.2 گزینه خوبی محسوب می‌شود اما سیستم‌عامل آن بر خلاف گوشی نوکیا از چند سال پشتیبانی و به‌روزرسانی تضمین‌شده برخوردار نیست.

بررسی گوشی نوکیا 6.2

طراحی

یک وجه اشتراک در تمامی گوشی‌های برند نوکیا که توسط شرکت اچ‌ام‌دی گلوبال ساخته شده‌اند وجود دارد و آن هم فاکتوری است به نام زیبایی. در اینجا نوکیا 6.2 هم از این قانون پیروی می‌کند و با طراحی چشم‌نوازی که دارد، توجهات را به سمت خود جلب خواهد کرد.

این دستگاه یک پوشش دوگانه شیشه‌ای و یک فریم فلزی دارد و هنگامی که روی سطوح صاف و صیقلی قرار می‌گیرد تنها برآمدگی که احساس می‌شود، دایره مربوط به دوربین عقب است.

 

در جلو شاهد حضور یک نمایشگر 6.3 اینچی IPS LCD با ناچ قطره‌ای هستیم تا از این نظر تفاوت زیادی میان این مدل با نوکیا 7.2 وجود نداشته باشد.در اطراف صفحه نمایشی که می‌تواند تصاویر را با کیفیت HDR 10 پخش کند، حاشیه‌های مشکی رنگی به چشم می‌خورند که البته چندان ضخیم نیستند. خودِ کمپانی سازنده ادعا نکرده که این محصولش بدون نوار اطراف نمایشگر است بنابراین ما هم نسبت به این موضوع حساسیت به خرج نمی‌دهیم.

 

درون بریدگی بالای نمایشگر، یک لنز 8 مگاپیکسلی حضور یافته که در مقایسه با دوربین سلفی نوکیا 7.2 که 20 مگاپیکسلی بود، ضعیف‌تر است. در بالای دوربین ثانویه هم بریدگی بسیار باریک اسپیکر مشاهده می‌شود که احتمالاً به خاطر نازکی بیش از حد آن، متوجه حضورش نخواهید شد.

 

در مجموع، جلو و عقب نوکیا 6.2 توسط پوشش گوریلا گلس 3 محافظت شده است.کمپانی فنلاندی این دستگاه را به رنگ‌های مشکی و سفید تولید کرده و همان‌طور که از روی تصاویر هم می‌توان برداشت کرد، این گوشی بسیار درخشان و لغزنده است اما زیبایی خاصی که دارد، باعث می‌شود این موضوعات فراموش شوند. متأسفانه اثرات انگشت به راحتی روی قاب پشتی باقی می‌مانند هرچند در نمونه سفید رنگ این گوشی، آلودگی‌ها کمتر به چشم می‌خورند.

 

برآمدگی دایره‌ای شکل موجود در عقب این موبایل محل قرارگیری لنزهای اصلی 16 مگاپیکسلی، 8 مگاپیکسلی اولترا واید، 5 مگاپیکسلی تشخیص عمق و فلاش LED است. از آن جایی که این برآمدگی تقریباً در وسط قرار گرفته، وقتی گوشی را روی یک سطح صاف می‌گذاریم، لرزش چندانی نخواهد داشت.

در قسمت عقبی این دستگاه و دقیقاً زیر دوربین اصلی، یک سنسور اسکنر اثر انگشت به کار رفته و رنگ آن هم شبیه رنگ قاب گوشی می‌باشد. سرعت این حسگر چندان زیاد نیست ولی دقت آن بسیار بالاست.

 

همان‌طور که انتظار می‌رفت، پنل‌های شیشه‌ای صاف و صیقلی باعث نمی‌شود تا این گوشی خوش‌دست باشد ولی فریم فلزی مشکل موجود را از بین می‌برد. اچ‌ام‌دی به خاطر به کارگیری چنین بدنه‌ای از خودش با ارائه یک دلیل دفاع می‌کند و می‌گوید با ترکیبی از موادی نظیر آلومینیوم و پلی کربنات چنین چیزی را ساخته حال آن‌که در سایت رسمی فقط به فلز اشاره شده است. در واقع، این چارچوب چیزی شبیه پلاستیک و فلز می‌باشد اما به خاطر پوشش مات موجود، لغزندگی آن از بین می‌رود و احساس راحتی را هنگام گرفتن موبایل به کاربر القا می‌کند. با این همه، مهم‌ترین و بهترین بخش نوکیا 6.2 این است که به هیچ وجه شبیه گوشی‌های ارزان‌قیمت نیست و اصلاً احساس نخواهیم کرد که در آن پلاستیک به کار رفته است.

 

اگر به فریم نگاهی بیندازید، خواهید دید که در بالای آن جک هدفون 3.5 میلی‌متری، در سمت چپ آن اسلات قرار دادن مموری کارت میکرو SD و دکمه گوگل اسیستنت و در پایین پورت USB-C و اسپیکر قرار گرفته‌اند.در سمت راست هم دکمه‌های کاهش و افزایش صدا و پاور به چشم می‌خورد. یک نکته جالب اینکه در دکمه پاور یک LED به کار رفته تا به عنوان چراغ اعلانات انجام وظیفه کند. البته این نشانگر فقط به رنگ سفید روشن می‌شود ولی با این وجود، باز هم کارایی زیادی خواهد داشت.

به این نکته هم اشاره کنیم که طول، عرض و ضخامت نوکیا 6.2 به ترتیب 1599*75.1*8.3 میلی‌متر و وزن آن هم 180 گرم است بنابراین در این زمینه نیز تفاهمی میان این موبایل و نوکیا 7.2 وجود دارد.

 

در مجموع، این گوشی از ظاهر بسیار مدرنی بهره می‌برد و ممکن است بدنه آن ما را یاد دستگاه‌های پرچمدار بیندازد مگر اینکه بخواهیم در مورد حاشیه‌های اطراف نمایشگر آن حساسیت زیادی به خرج دهیم. البته این موبایل در برابر آب مقاوم نیست ولی باز هم نباید این نقطه ضعف را چندان مهم بدانیم. این تلفن همراه نشان می‌دهد که اچ‌ام‌دی گلوبال توجه خاصی به شیوه طراحی محصولاتش دارد و سعی کرده این قانون را در نوکیا 6.2 هم پیاده کند.

نمایشگر

نمایشگر نوکیا 6.2 نیز کاملا مشابه نوکیا 7.2 است. یک صفحه نمایش 6.3 اینچی با رزولوشن تصویر 2280 × 1080 با نسبت ابعاد 19.9 و 400ppi. همچنین این نمایشگر از HDR10  پشتیبانی کرده و از برند LCD PureDisplay شرکت نوکیا برخوردار است.

 

ما در آزمایشات مختلف بیشترین میزان روشنایی را 514 نیت اندازه‌گیری کردیم و اگر شرایط را کمی سخت‌تر کرده و از روشنایی سازگار بهره ببریم این میزان به 580 نیت خواهد رسید.

 

بعد از پیشرفت روز‌به‌رو فناوری ما عموما به صفحه نمایش‌های OLED عادت کردیم اما نوکیا 6.2 با نمایشگر ال‌سی‌دی و کنتراست 1:1525 گزینه بسیار مناسبی برای این گوشی هوشمند میان رده به نظر می‌رسد. اگرچه در طیف‌های سیاه درخشش‌هایی وجود دارد.

 

حال نوبت به رنگ این گوشی می‌رسد. خارج از جعبه، نوکیا 6.2 با قابلیت Dynamic Color و نمایشگر PureDisplay بسیار زیبا به نظر می‌رسد و ویژگی پیشرفته SDR به HDR نیز برای آن در دسترس است. اگر ویژگی Dynamic Color را روشن نگه دارید، برای محتوای به نمایش درآمده رنگ مشخصی در نظر گرفته شده و هدف و دقت خاصی برای آن تعیین نمی‌شود. اما اگر این قابلیت را غیر فعال کنید سیستم عامل خود به خود به طیف رنگیDCI-P3  وارد شده و deltaE آن 4.7 با رنگ سفید مایل به آبی و خاکستری خواهد بود.

 

برای PureDisplay گزینه روشن خاصی برای بالانس خودکار رنگ سفید وجود دارد. این ویژگی طیف آبی را کمی کاهش داده و میانگین deltaE را به 2.5 می‌رساند. با این‌حال چنین قابلیتی کاملا وابسته به رنگ محیط است و عملکردی مشابه Apple True Tone خواهد داشت. تکثیر رنگ صفحه نمایش را با توجه به دمای نور محیط تنظیم کرده و به طور بالقوه رنگ‌های واقعی را تولید می‌کند. اگرچه نمی‌توان از آن انتظار داشت که رنگ مشخصی را برای فضاهای متفاوت تنظیم کند و در محیط‌های مختلف نتیجه متفاوت‌تری را حاصل خواهد کرد.

 

لبه‌های کناری نوکیا 6.2 به چشم می‌آیند اما از آنجایی که از همان اول قرار نبود که این گوشی هوشمند یک دستگاه تمام صفحه باشد خیلی به آن خرده نمی‌گیریم.

 

نوکیا اذعان دارد که این صفحه‌ نمایش 6.3 اینچی‌اش با قابلیت HDR10 سازگار است، همانطور که برای نوکیا 7.2 گفته شده بود. و دقیقا مثل گذشته ما چنین چیزی را در نرم‌افزار‌های Youtube و Netflix تجربه نکردیم و تنها استریم SDR را از آن‌ها دیدیم، که کاملا ادعا‌های نوکیا را در این زمینه رد می‌کند.

مشخصات گوشی نوکیا 6.2

سخت افزار

گوشی نوکیا 6?2 ، یک گوشی میان رده بوده و دارای تراشه 14 نانومتری هشت هسته‌ای کوالکام اسنپدراگون 636 است. همچنین مجهز به پردازنده گرافیکی Adreno 509 می‌باشد. توجه داشته باشید که عملکرد این دستگاه می‌تواند باعث ایجاد احساس رضایت در کاربران شود، اما نباید انتظار اجرای بازی‌های فوق‌العاده سنگین را داشت، زیرا این گوشی به عنوان یک گوشی میان‌رده شناخته می‌شود و قطعا میان گوشی‌هایی که دارای پردازنده Adreno 640 هستند و نوکیا 6?2 که دارای پردازنده گرافیکی Adreno 509 است، تفاوت‌هایی وجود دارد.

 

گوشی هوشمند Nokia 6.2 در سه مدل مختلف بر اساس تفاوت در میزان رم و حافظه ذخیره‌سازی عرضه خواهد شد؛ این سه مدل عبارتند از:

 

  1. 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی
  2. 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی
  3. 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی

دوستان عزیز، توجه داشته باشید که هر سه مدل مجهز به خشاب کارت حافظه جانبی هستند و بدین ترتیب، امکان افزایش حافظه ذخیره‌سازی تا 512 گیگابایت دیگر هم فراهم است.

سیستم عامل و رابط کاربری

یکی از شاخص‌های بارز گوشی‌های نوکیا در طی چند سال اخیر، استفاده از ورژن خام نسخه‌های مختلف اندروید بوده است. بر این اساس، مدل 6.2 نیز چنین سیستم عاملی دارد و این یعنی خبری از اپلیکیشن‌های از پیش نصب شده متعدد نیست. یک خبر خوب دیگر در مورد چنین پلتفرمی آن است که به موقع بروزرسانی‌های نرم‌افزاری برای آن منتشر می‌شود.

ابتدایی‌ترین نسخه ویژگی تطبیق نور نمایشگر با محیط اطراف در نوکیا 6.2 به کار رفته و در کنار آن هم گزینه نمایش اعلانات هنگام قفل بودن دستگاه قرار گرفته است بنابراین نه قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن وجود دارد و نه قابلیت برداشتن موبایل برای روشن شدن نمایشگر. اگر بخواهیم در این قسمت به یک نقطه قوت اشاره کنیم، باید چراغ LED اعلانات موجود در دکمه پاور را به یاد بیاوریم.

 

امنیت دستگاه از طریق سنسور اسکنر اثر انگشت قرار گرفته در قاب پشتی و ویژگی تشخیص چهره مبتنی بر دوربین سلفی تأمین می‌شود. حسگر نامبرده، دقیقاً همان‌طور که انتظار می‌رفت کار می‌کند و این یعنی هم قابل اعتماد است و هم سریع ولی با این وجود، نمی‌توانیم آن را جزو برترین موارد موجود در گوشی‌های بازار به شمار بیاوریم. آپشن امنیتی دوم هم کار خود را به خوبی انجام می‌دهد اما باید توجه داشته باشید که هم امنیت کمتری دارد و هم سرعتش پایین‌تر است.

 

زمانی که قفل نمایشگر را باز می‌کنید، با محیط نرم‌افزاری بسیار ساده‌ای از اندروید مواجه می‌شوید که خودِ گوگل آن را طراحی کرده است. با این حساب، در پایین و در میان دکمه‌های ناوبری، لمس علامت شبیه قرص کپسول، شما را به هوم اسکرین می‌آورد و گذاشتن انگشت روی آن و کشیدن به سمت راست به عقب بازمی‌گردد و اگر همین کار را تکرار کنید و در مرحله آخر انگشت خود را روی دکمه هوم اسکرین قرار دهید، میان دو اپلیکیشن اخیر باز شده سوئیچ خواهید شد. در نهایت کشیدن انگشت از روی دکمه هوم اسکرین به سمت راست، رابط کاربری سوئیچ‌کننده میان برنامه‌ها را نشان خواهد داد.

 

حال اگر انگشت را کمی از پایین نمایشگر به سمت بالا بکشید، دیگر گزینه سوئیچ‌کننده میان برنامه‌ها پخش خواهد شد. در مرحله بعد چنان‌چه انگشتتان را به مقدار بیشتر به سمت بالا بکشید، منوی اپلیکیشن‌ها مشاهده می‌گردد. در انتها یک دکمه بازگشت دیده می‌شود که قرار است با انتشار اندروید 10 جای خود را به شیوه‌های ناوبری مبتنی بر حرکات بدهد.

 

نرم‌افزارهای پیش‌فرض و از قبل نصب شده پخش فایل‌های چندرسانه‌ای، همگی محصولات گوگل هستند. بنابراین برنامه‌های Photos، Google Play Music و Calendar به ترتیب برای اجرای تصاویر و ویدیوها، فایل‌های صوتی و مشاهده تقویم به کار خواهند رفت. ضمن اینکه یک برنامه مدیریت فایل نیز وجود دارد که با گوگل درایو همگام‌سازی می‌گردد. به علاوه، اپلیکیشن رادیو FM هم در اختیار کاربران قرار گرفته است.

دوربین

نوکیا 6.2 به عنوان یک گوشی مقرون به صرفه به بازار آمده؛ اما در رابطه با دوربین‌ها به بهترین نحو ممکن عمل کرده است. دوربین اصلی سه‌گانه بوده و از لنز‌های 16 و 8 و 5 مگاپیکسلی بهره برده است. لنز اصلی به خوبی می‌تواند از پس ثبت جزئیات برآمده و ارائه رنگ آن عالی است. سنسور 8 مگاپیکسلی اولتراواید نیز زاویه 118 درجه را ارائه می‌دهد، از این رو به خوبی می‌توانید فضای بیشتری را در یک فریم جای دهید. لنز 5 مگاپیکسلی نیز به ثبت عکس‌های پرتره اختصاص داده شده است.

همچنین شما می‌توانید میزان بلور بودن پشت زمینه تصویر را به صورت آنی تنظیم کنید. این گوشی نوکیا به یک قابلیت نرم افزاری night mode مجهز شده است. در زمانی که نور کافی وجود ندارد این قابلیت به طور خودکار به شما پیشنهاد داده می‌شود. در رابطه با دوربین سلفی آن نیز خاطر نشان می‌شود که یک لنز 8 مگاپیکسلی را به خدمت گرفته است.

باتری و شارژدهی گوشی نوکیا 6.2

باز هم مشابه نوکیا 7.2، نوکیا 6.2 نیز از یک باتری 3500 میلی‌‌آمپری تغذیه می‌کند. شارژر در نظر گرفته شده برای این باتری، 10 واتی بوده و در مدت زمان 30 دقیقه 30 درصد از حافظه باتری را پر خواهد کرد. برای شارژ کامل حدودا به 2 ساعت زمان احتیاج دارید. متاسفانه خبری از قابلیت شارژ سریع نیست و همین شارژر 10 واتی بیشترین پتانسیل را برای آن ارائه می‌دهد.

 

در جدول‌های زیر آزمایشات باتری را قرار داده‌ایم و همانطور که مشاهده می‌کنید نتایج بسیار مورد توجه و چشمگیر هستند. نوکیا 6.2 در وب‌گردی حدود 10 ساعت و برای تماشای ویدیو‌های تقریبا هشت ساعت و نیم دوام خواهد آورد. تمامی این اندازه‌گیری‌ها به رتبه استقامت کلی 72 ساعت منجر شده‌اند.

جمع بندی

با توجه به امکاناتی که نوکیا 6.2 دارد، آن را نباید گوشی مناسبی برای افرادی بدانیم که می‌خواهند بازی‌ها و نرم‌افزاری سنگین را اجرا کنند.

 

شاید با گذشت زمان یا در جشنواره‌های مختلف که قیمت این دستگاه کاهش یافت، بتوانیم آن را موبایل خوبی بدانیم اما باز هم چنان‌چه به هر دلیلی تصمیم به خرید این گوشی گرفتید، بد نیست با کمی گشت‌وگذار در بازار سایر گزینه‌ها را بررسی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.