سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مشخصات گوشی سامسونگ گلکسی S20 پلاس

بررسی S20 پلاس

گوشی سامسونگ S20 پلاس عضو دوم خانواده اس 20 امسال سامسونگ است که بالاتر از مدل استاندارد گلکسی S20 و پایین‎تر از هیولایی به اسم اولترا در وسط قرار گرفته است. گلکسی S20 پلاس در جدیدترین پرچم‌دارهای سامسونگ بچه وسط است، ولی اشتباه نکنید چون همچنان با یک گوشی عالی روبرو هستید.

بابت پولی که برای آن پرداخت می‌کنید یک گوشی با نمایشگر عالی، با طراحی همیشگی سامسونگ و تقریبا تمام زرق و برق‌های دیگری می‌خرید که از یک پرچم‌دار امروزی انتظار دارید. بنابراین، اگر دنبال یک گوشی عالی اندرویدی می‌گردید، گلکسی اس 20 پلاس یکی از بهترین گزینه‌هایی است که در حال حاضر می‌توانید بخرید. تنها عیب‌های این گوشی چیپست با کارآمدی مصرف توان کمتر اگزینوس و یکسری نکات آزاردهنده لانچر سامسونگ است.

 

بررسی گوشی سامسونگ S20 پلاس

طراحی و ساخت

سامسونگ Galaxy S20 Plus از نظر ظاهری تفاوت چندانی با نسخه قبلی خود ندارد، اما این وسیله بی‌نقص‌ترین دستگاه به عنوان یک پرچمدار بزرگ است و خب بد به نظر نمی‌رسد. از آن‌جا که سازندگان تلفن سعی در یافتن بهترین محفظه برای لنزهای بیشتر دارند، بلوک مستطیل شکل در پشت S20 Plus گزینه بدی نیست. این کمی زیباتر و کم‌تر مزاحم نسبت به برجستگی مربعی در قسمت پشتی پیکسل 4 است.

سامسونگ به دنبال طراحی تکراری در دیزاین Galaxy S20 Plus رفته و دوربین جلوی گلکسی S10 را به وسط جابجا کرده است، دقیقاً مانند آنچه در گلکسی نوت 10 پیدا خواهید کرد، در حالی که اپتیک‌های عقب را بصورت عمودی در یک مستطیل قرار داده است.

لبه های نمایشگر این گوشی کاملا خمیده و منحنی نیستند، همانطور که لبه‌های موجود در سه گوشی Galaxy S گذشته بودند. با این حال، قاب گرد S20 Plus و زیبایی صفحه نمایش هنوز هم آن را فوراً به عنوان یک محصول سامسونگ قابل تشخیص می‌کند.

گلکسی اس 20 پلاس در سه رنگ آبی ابری، خاکستری کیهانی و سیاه کیهانی عرضه می‌شود. شخصاً، احساس می‌کنم که این به معنای یک قدم به سمت عقب است. خط S10 در طیف گسترده‌ای از رنگ‌های منحصر به فرد و جسورانه موجود بود (از Prism White iridescent گرفته تا صورتی فلامینگویی) و رنگ‌هایی که سامسونگ برای اس 20 پلاس در نظر گرفته خسته کننده به نظر می‌رسند. مگر اینکه در نور طبیعی بهتر به نظر برسند.

پنل پشتی شیشه‌ای آن با ضربه انگشت بسیار راحت می‌لرزد، بنابراین از یک کیف استفاده کنید یا از گوشی خود با یک قاب Galaxy S20 Plus محافظت کنید.

 

نمایشگر

درست مانند برادر بزرگتر، گلکسی S20+ هم دارای نمایشگر Dynamic AMOLED 2X است، با این تفاوت که اندازه کمی کوچکتر از نسخه اولترا بوده و 6.7 اینچی (نسخه اولترا 6.9 اینچی) است. این نمایشگر دارای رزولوشن 1400×3200 پیکسل با نسبت ابعاد 20:9 و تراکم پیکسلی 525 پیکسل بر اینچ است.

 

سامسونگ برای اولین بار در گوشی‌های سری S20 از نمایشگرهایی با نرخ نوسازی 120 هرتز استفاده کرده است. این یعنی صفحه نمایش با کیفیت گلکسی S20+ در اجرای بازی‌های، وبگردی و حتی در چرخ زدن میان منوهای گوشی، روان‌تر و سریع‌تر از همیشه عمل می‌کند. البته مانند S20 Ultra در این گوشی هم یک محدودیت برای نرخ رفرش ریت بالاتر در نظر گرفته شده و آن اینست که نرخ نوسازی در رزولوشن WQHD+ در دسترس نیست و اگر بخواهید نمایشگر را بر روی 120 هرتز تنظیم کنید، باید ابتدا رزولوشن آن به 2400×1080 پیکسل (FHD+) تغییر دهید.

 

به بیان ساده‌تر شما باید میان وضوح تصویر بهتر و نرخ نوسازی بالاتر یک گزینه را انتخاب کنید. هر چند که ما در زمان بررسی با کاهش میزان رزولوشن در این گوشی و تنظیم نمایشگر در حالت 120 هرتز تفاوت محسوسی مشاهده نکردیم و این انتخاب بهتر به نظر می‌آید. البته توجه به این نکته مهم است که انتخاب نمایشگر 120 هرتز میزان مصرف باتری گوشی را به طرز قابل مشاهده‌ای بالاتر می‌برد و احتمالاً به همین دلیل این نرخ نوسازی را در بالاترین کیفیت غیرفعال شده است. با این حال بهتر بود که سامسونگ مدیریت مصرف انرژی را بر عهده کاربر می‌گذاشت.

 

در کنار نرخ نوسازی 120 هرتز، نمایشگر گلکسی اس20+ دارای نرخ نمونه‌برداری تاچ 240 هرتز است. نام داینامیک در این نمایشگر نشان‌دهنده پشتیبانی آن از HDR10+ در کنار قابلیت Dolby Vision است. امکانی که تحت عنوان Video Enhancer  در تنظیمات گوشی گلکسی اس20+ لحاظ شده و با بالابردن کیفیت تصاویر ویدئوها، آنها را روشن‌تر کرده و با رنگ‌های زنده‌تری ارائه می‌کند. این قابلیت تا لحظه نگارش بررسی، برای 3 برنامه Video Player، یوتیوب و نتفلیکس در دسترس است.

 

سامسونگ برای گوشی گلکسی اس20 پلاس از یکی از روشن‌ترین نمایشگرهای موجود در بازار استفاده کرده است. بیشینه میزان روشنایی این گوشی در حالت دستی نزدیک به 400 نیت است، اما در صورتیکه حالت Adaptive فعال باشد، میزان روشنایی به 797 نیت هم خواهد رسید. باوجود آنکه این رقم از روشنایی برادر بزرگ‌تر 100 نیت کمتر به نظر می‌رسد، اما با این حال، تفاوت چشمگیری در میزان روشنایی تصویر ایجاد نخواهد کرد. در منوی تنظیمات Display ابتدا گزینه‌ای برای انتخاب تم روشن (Light) یا تاریک (Dark)  قرار گرفته است. بخش دیگر این منو، Screen Mode است که دارای دو گزینه  Natural و Vividبرای تنظیم حالت نمایشگر است.

 

 حالت Natural فضای رنگی sRGB را تحت پوشش قرار می‌دهد، در حالیکه Vivid بیشتر گرایش به نمایش رنگ‌ها در فضای رنگی DCI-P3 دارد. در حالت Vivid  امکان میزان تغییر رنگ‌های RGB و سردی و گرمی تصویر نیز وجود دارد. در منوی تنظیمات نمایشگر به غیر از موارد ذکر شده، تنظیمات همیشگی گوشی‌های سامسونگ مانند Blue Light Filter (فیلتر نور آبی) یا Edge Screen و Navigation Bar، نیز به چشم می‌خورند.

 

نمایشگر S20+ بیش از 90 درصد فضای پنل جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است. البته حفره کوچکی درون آن برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده که با فعال کردن تم تاریک گوشی به سختی قابل مشاهده است. این گوشی مانند دو برادر دیگر خود، یکی از با کیفیت‌ترین نمایشگرهای موجود در بازار را به خود اختصاص داده است. جدیدترین تکنولوژی ساخت، نرخ نوسازی بالا، روشنایی کافی از تمامی زوایا، محافظت با گوریلا گلس 6، نمایشگر اس20 پلاس را در جایگاه بهترین‌ها قرار می‌دهد.

 

دوربین

دوربین مدل پلاس تنها تفاوت فاحش بین این گوشی و اس 20 اولترا است. سامسونگ در این گوشی تصمیم به استفاده از سه دوربین گرفته است که عبارتند از دو لنز 12 مگاپیکسل عریض و فوق عریض و لنز تله‌فوتو 64 مگاپیکسل. در کنار آن‌ها همچنین دوربینی به اسم DepthVision برای شناسایی عمق قرار گرفته است که در مدل استاندارد اس 20 وجود نداشت و نقش آن بهبود دقت اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی و افزایش کیفیت تصاویر پرتره است.

 

قدرت زوم این گوشی محدود به زوم اپتیکال 3 برابر و 30 برابر هیبرید است. بدون شک کیفیت زوم این گوشی در حد اولترا نیست و به نظر ما در زوم بیشتر از 10 برابر کیفیت افت قابل توجهی می‌کند. مساله زوم را کنار بگذاریم، دوربین گلکسی اس 20 پلاس همچنان یک دوربین بسیار توانمند و بهتر از دوربین اس 10 پلاس است.

تصاویری که در روز با این گوشی می‌گیرید نسبت به کیفیت دوربین گوشی‌های قبلی سامسونگ به لطف استفاده از الگوریتم پردازش جدید ظاهر به مراتب واقعی‌تر دارند. کیفیت رنگ و کنتراست به ویژه بهتر شده است، گرچه شارپ بودن تصاویر کاهش یافته است.

مشکل فوکوس که در دوربین مدل اولترا وجود دارد را این جا ندیدیم. گوشی گلکسی اس 20 پلاس برخلاف برادر قدرتمندتر خودش در شرایطی که عکاسی بسیار دشوار است به خوبی از عهده فوکوس خودکار بر آمد. تصاویر پرتره‌ای که با این گوشی می‌گیرید جزئیات بسیار خوب و بدون انحرافی دارند، مشکلی که در گوشی‌های رقیب می‌بینیم.

کیفیت دوربین این گوشی در شب در مقایسه با نسل قبل یک گام به جلو است. با آن که به نظر من در حد دوربین گوشی پیکسل 4 یا P30 Pro هوآوی نیست، ولی به مراتب از دوربین اس 10 پلاس بهتر است. این تصاویر پارازیت کمی دارند، کنتراست بهتری را به نمایش می‌گذارند و به طور کلی ظاهر آن‌ها واقع‌گرایانه‌تر است.

 

باتری و شارژدهی گوشی سامسونگ S20 پلاس

گلکسی S20+ مجهز به یک باتری 4500 میلی آمپرساعتی است و این به خودی خود یک رقم بسیار مناسب برای باتری یک گوشی پرچمدار است. اما همه چیز به الگوی مصرف شما بر می‌گردد. حالت نرمال، نمایشگر در بالاترین رزولوشن (1440p) اما با نرخ نوسازی استاندارد 60 هرتز است. اما حالت پرمصرف‌تر زمانیست که شما بخواهید تنظیمات نمایشگر را بر روی حالت 120 هرتز اما با رزولوشن 1080p قرار دهید. طبق بررسی‌های صورت گرفته، در حالت دوم مصرف باتری به طرز چشمگیری بیشتر است.

 

  • نمایشگر 60 هرتز
  • نمایشگر 120 هرتز

گلکسی S20+ دارای یک شارژر 25 وات سریع است که برای شارژ کامل باتری به کمتر از یک ساعت (55-58 دقیقه) زمان نیاز دارد. این دستگاه همچنین دارای شارژر وایرلس 15 وات و شارژ وایرلس معکوس 9 وات تحت عنوان Wireless PowerShare است که برای شارژ دستگاه‌های دیگری که به شارژ بی‌سیم مجهزند، می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

سامسونگ در بخش تنظیمات باتری، چهار حالت برای مدیریت مصرف انرژی در نظر گرفته است. High Performance (بالاترین سطح عملکرد)، Optimized (بهینه)، Medium-power saving (سطح میانی ذخیره انرژی) و Maximum power saving (بالاترین سطح ذخیره انرژی). به صورت پیش‌فرض باتری گوشی در حالت بهینه قرار دارد، اما در زمانیکه نیاز به مدیریت مصرف باتری است و امکان شارژ گوشی وجود ندارد، دو حالت آخر می‌تواند بسیار کاربردی واقع شوند. در صورتیکه هم که قصد داشته باشید از تمام قدرت گوشی استفاده کنید، می‌توانید گزینه High Performance را انتخاب کرده که در این صورت میزان مصرف باتری بالاتر خواهد رفت.

 

با ورود نمایشگرهای 120 هرتز به دنیای گوشی‌های هوشمند و راه‌اندازه شبکه 5G مدیریت مصرف باتری یک بار دیگر به کابوسی برای کاربران تبدیل خواهد شد. دغدغه‌ای که شرکت‌ها تلاش می‌کنند با باتری‌‌های بزرگتر و شارژرهای سریع‌تر آن را تا حدی هموار کنند. سامسونگ هم به نوبه خود در این راه موفق عمل کرده است و از آنجاییکه شبکه 5G هنوز در کشور ما راه‌اندازی نشده، این موضوع می‌تواند، نگرانی کمتری برای ما داشته باشد.

جمع بندی

بی تعارف بگوییم، Galaxy S20 Plus بهترین عضو سری S20 سامسونگ است و یعنی بهتری دستگاهی اندرویدی حال حاضر بازار است. البته بدون نقص هم نیست، ولی به بی نقص بودن بسیار نزدیک شده است. با وجود ایراد های کوچکی که از نوع تصویر برداری آن داشتم و سنسور اثر انگشت نه چندان خوب آن، هیچ ایراد دیگه ای نتوانستم از عملکرد دستگاه بگیرم و این فوق العاده است.

 

با برچسب قیمت بالایی که این دستگاه دارد، اصلا نمی توان آن را یک گوشی ارزان تلقی کرد. ولی اگر به دنبال دستگاه تمام عیاری هستید که از پس هر کاری بر می آید و در برخی بخش ها نیز خارق العاده است، Galaxy S20 Plus بهترین انتخاب ممکن است. هنوز اوایل 2020 هستیم، ولی فکر نمیکنم به این زودی ها اسمارت فونی معرفی شود که بتواند تاج پادشاهی را از این دستگاه بگیرد. برای اطلاع از قیمت ها کلیک کنید.

 

نقاط قوت

  • بهترین و با کیفیت ترین نمایشگر ممکن
  • طراحی کلاسیک سامسونگ و کیفیت بالای ساخت
  • مشخصات فنی و عملکرد پردازشی بسیار عالی
  • کیفیت بالای دوربین ها
  • عمر باتری تحسین برانگیز

نقاط ضعف

  • سرعت و دقت نه چندان زیاد سنسور اثر انگشت
  • عملکرد نه چندان طبیعی دوربین در ثبت جزئیات صورت