سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی فولد

بررسی گوشی گلکسی فولد

همه ما مدتی پیش با اولین گوشی تاشو در دنیا روبرو شدیم این گوشی توسط شرکت سامسونگ ارائه گردید که مورد توجه تمام جهان قرار گرفت. این گوشی شگفت انگیز از وسط صفحه نمایش تا می شود و به قسمت کوچک تر تقسیم می شود. در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت که آیا شرکت سامسونگ موفق به ساخت محصولی درخور کاربرانش شود یا خیر.

در اواخر سال 97 در یک مراسم بزرگ به معرفی عضو های جدیدی از پرچم دار های خود نمود. این گوشی ها با نام های Galaxy S10, Galaxy S10 Plus و Galaxy S10a که مختص گروه های مختلفی از کاربران عرضه شدند. اما دریغ از این که سامسونگ ایده های جذاب تری در ذهن داشت.

پس از مدتی سامسونگ با کمال تعجب محصولی را معرفی کرد که از وسط صفحه نمایش تا میشد. نام این محصول گوشی گلکسی فولد است. اما قیمت این گوشی نیز بسیار بالا بود. در ادامه به بررسی تخصصی این محصول خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

طراحی گوشی گلکسی فولد

حتما شما هم با دیدن گلکسی فولد، متوجه خواهید شد که نمایشگر های منعطف بر خلاف نمایشگر های خمیده، می توانند بسیار کاربردی باشند. در دست گرفتن گلکسی فولد و استفاده از آن، یک حس جدید و لذت بخشی دارد که بازار گوشی های هوشمند مدت هاست منتظر آن بوده و این محصول، به جرات آینده نگرانه ترین محصول سال 2019 شناخته می شود. از نمایشگر 7.3 اینچی که تماشای فیلم، اجرای بازی ها، ویرایش تصاویر، وبگردی و … را لذت بخش تر می کند، تا نمایشگر 4.6 اینچی که با اندازه کوچکش، شما را به استفاده کوتاه مدت از گوشی و انجام کارهای ساده مثل برقرای تماس و مشاهده اعلان ها، عادت می دهد، همگی باعث می شوند که گلکسی فولد حس و حالی متفاوت تر از تمام اسمارت فون ها داشته باشد.

اما برای این که به طور جزئی تر وارد بحث طراحی این محصول شویم، بد نیست در مورد مشکلات به وجود آمده برای نسخه اولیه و تاخیر 5 ماهه در عرضه آن صحبت کنیم. همانطور که می دانید، گلکسی فولد در مراسم دهمین سالگرد پرچمدار سری اس رونمایی شد و در معرض دید عموم قرار گرفت. بعد از گذشت مدت کوتاهی، سامسونگ در ماه فروردین این محصول را در اختیار کارشناسان مختلف قرار داد تا مورد بررسی قرار بگیرد. اما بعد از چند روز، اخبار غیر منتظره ای از خرابی نمایشگر گلکسی فولد منتشر شد که ناخود آگاه کاربران را به یاد اتفاقات پیش آمده برای گلسی نوت 7 می انداخت.

برخی کارشناسان به این موضوع اشاره داشتند که بعد از کندن لایه قرار گرفته به روی نمایشگر (که به گفته سامسونگ بخشی از اجزای اصلی نمایشگر می باشد) دستگاه آن ها دچار مشکل شده و برخی دیگر بعد از استفاده معمولی با این موضوع مواجه شده بودند که مشخص شد مشکلاتی در داخل لولا و فاصله آن با نمایشگر وجود دارد. به همین دلیل سامسونگ بلافاصله بیانیه ای مربوط به بازگردانی واحد های ارسال شده، منتشر کرد و عرضه گلکسی فولد را تا رفع ایرادات آن، به تاخیر انداخت.

 

بعد از گذشت چند ماه، سامسونگ در ماه تیر اعلام کرد که نسخه اصلاح شده گلکسی فولد در ماه شهریور، روانه بازار خواهد شد. در نسخه اصلاح شده این محصول، لایه محافظ نمایشگر، تا زیر لبه ها کشیده شده است که امکان جداسازی آن را از بین می برد. همچنین اصلاحاتی در داخل لولا صورت گرفته و در زیر نمایشگر، لایه های فلزی قرار داده شده است تا هنگام باز و سته شدن، مشکلی برای آن به وجود نیاید. گذشته از این موارد، از قسمت بالا و پایین دستگاه، بین لولا و نمایشگر، قطعه پلاستیکی قرار داده شده است که از ورود گرد و غبار به داخل دستگاه، جلوگیری خواهد کرد. فاصله بین دو قسمت گلکسی فولد در هنگام بسته شدن نیز تا حد محسوسی، کاهش یافته تا علاوه بر زیبایی، از ورود اجسام ریز جلو گیری کند.اکنون که نگاهی اجمالی به سرگذشت گلکسی فولد داشتیم، بد نیست نگاه کلی تری به طراحی آن داشته باشیم. زمانی که گلکسی فولد در حالت بسته یا اصطلاحا در حالت گوشی قرار دارد، ضخامت آن تقریبا به دو برابر اسمارتون های امروزی می رسد و با توجه به وزن 263 گرمی، این محصول در دسته سنگین وزن ها قرار می گیرد؛ اما به دلیل عرض بسیار کم بدنه، استفاده از آن با یک دست، بسیار آسان است.

 

پنل پشتی دستگاه، ظاهری شبیه به پنل پشتی سایر گوشی های سامسونگ، مانند گلکسی نوت 10 دارد. در این قسمت از شیشه ای با جلوه براق استفاده شده است و سامسونگ تصمیم گرفته تا لوگوی خود را که در زوایای مختلف، بازتاب های نوری متفاوتی را به نمایش می گذارد، روی لولا قرار دهد. بنابراین، تنها اجزایی که در این قسمت به چشم می خورند، دوربین سه گانه به همراه فلاش LED تک گانه می باشد.

سامسونگ برای بسته نگه داشتن گلکسی فولد، از دو آهنربای نئودیومی استفاده می کند که داخل لبه های قسمت کشیده قرار داده شده است و این دو آهن ربا، پس از استفاده طولانی مدت، خاصیتی مشابه با روز اول خواهند داشت. همچنین این آهن رباها از قدرت بالایی برخوردار هستند که از باز شدن اتفاقی فولد، جلوگیری می کنند و هنگام باز و بسته کردن گلکس فولد، یک صدای کلیک مانندی به گوشی می رسد که، حس رضایت بخشی دارد.

 

همانطور که در قسمت بالا نیز اشاره کردیم، تغییراتی هم در داخل لولا صورت گرفته است. به گفته سامسونگ، این لولا با دقت مهندسی بالا و با الهام از ساعت های مکانیکی، طراحی شده است که حرکت نرم و یکنواخت را در اختیار می گذارد و هنگام باز کردن گلکسی فولد، به صورت مستحکمی قفل خواهد شد تا از بسته شدن اتفاقی آن، جلوگیری کند. همچنین سامسونگ مدعی شده است که این لولا در قسمت خط تولید، بیش از 200 هزار دفعه، تست شده و بعد از این آزمایش، به عملکرد عادی خود، ادامه داده است.

بررسی گوشی Galaxy Fold

نمایشگر های گلکسی فولد

در بررسی گوشی گلکسی فولد مشاهده می‌شود که دو نمایشگر در این گوشی وجود دارند. یکی نمایشگر اصلی است که قابل تا شدن خواهد بود. اندازه این نمایشگر 7.3 اینچ با رزولوشن 2152×1536 پیکسل است. همچنین این نمایشگر از نوع امولد +HDR بوده که کیفیت بالایی نیز دارد. در مورد نمایشگر ثانویه هم باید بگوییم که اندازه آن 4.6 اینچ +HD است.

یک نکته بسیار قابل توجه در استفاده از نمایشگر تاشو که در بررسی گوشی گلکسی فولد به چشم می‌خورد، خط تا شدن گوشی است که اصلا در زمان بازی، وب گردی، مشاهده فیلم و مواردی از این دست دیده نمی‌شود؛ مگر اینکه کاربر از زاویه خاصی به گوشی نگاه کند یا اینکه یک صفحه سفید از این نمایشگر پیش رویش باشد.

همچنین نگته جالب درباره نمایشگر داخلی سامسونگ گلکسی فولد این است که این گوشی هوشمند به مانند سایر هم خانواده‌های پرچمدار خود از ویژگی +HDR10 پشتیبانی می‌کند و با این حساب وضوح رنگ‌ها و کنتراست تصاویر بیسار عالی و قابل تحسین خواهد بود. در مورد صفحه نمایش ثانویه هم باید بگوییم که زمانی که گوشی تا شده است می‌‌توان از کارایی آن بهره‌مند بود. البته طراحی آن به گونه‌ای نیست که بتوان همه کار را با آن انجام داد اما برای یک سری از کارها کارایی خوبی خواهد داشت. در واقع با استفاده از آن امکان پاسخ به تماس‌ها، سلفی گرفتن و مواردی از این دست میسر خواهد بود. درواقع کارهایی را می‌توان با این نمایشگر ثانویه انجام داد که نیازی به زمان و توجه زیاد نداشته باشد.

سخت افزار

همانطور که احتمالا می دانید، سامسونگ همواره گوشی های خود را با دو پردازنده Exynos و Snapdragon راهی بازار می کند؛ اما گلکسی فولد اولین دستگاه این شرکت طی سال های پیشین به شمار می رود که تنها به همراه تراشه Snapdragon 855 عرضه شده است.

 

شرکت کوالکام تراشه خود را با لیتوگرافی 7 نانومتری شرکت TSMC توسعه داده که 8 هسته پردازشی را در 3 کلاستر متفاوت با فرکانس هایی متفاوت درون خود جای داده است. قدرتمندترین کلاستر SD 855 شامل یک هسته 2.84 گیگاهرتزی Kryo 485 می شود که به طور اختصاصی برای وظایف بسیار سنگین طراحی شده است.

 

برای کلاستر سطح متوسط که قدرت و مصرف انرژی بهینه را باهم به همراه دارد، 3 هسته پردازشی از نوع Kryo 485 با فرکانس 2.41 گیگاهرتز در نظر گرفته شده است. گفتنی است که کلاستر سوم یعنی کلاستر کم مصرف را 4 هسته 1.78 گیگاهرتزی Kryo 485 تشکیل داده است.

 

پردازش های سه بعدی گلکسی فولد نیز به وسیله یک واحد پردازش گرافیکی Adreno 640 انجام می شود. در حقیقت این واحد، قدرتمندترین پردازنده گرافیکی شرکت کوالکام را با خود به همراه دارد بنابراین حداقل برای 3 سال آینده هیچ نگرانی ای برای پشتیبانی از بازی ها و برنامه های مختلف نخواهید داشت و مطمئن باشید که تقریبا از تمامی وظایف برخواهد آمد.

 

اما ویژگی های بالارده و لوکس گلکسی فولد به همین نقطه ختم نمی شود؛ سامسونگ گوشی هوشمند تاشو خود را به همراه 12 گیگابایت رم عرضه کرده است که این موضوع کامل کننده ویژگی های نرم افزاری ای چون اجرای 3 نرم افزار به صورت همزمان، به شمار می رود. همچنین جالب است بدانید که گلکسی فولد سامسونگ اولین گوشی هوشمند این شرکت با حافظه پرسرعت UFC 3.0 نامیده می شود که حتی گوشی هایی چون گلکسی اس 10 نیز از آن بی بهره اند. بنابراین سرعت این دو دستگاه تفاوت های بسیار با یکدیگر خواهند داشت. یکی از عوامل موثر در افزایش قیمت گوشی هوشمند تاشو سامسونگ را می توان استفاده از همین حافظه های پرسرعت اما گران قیمت دانست.

 

در بررسی های انجام شده، حافظه داخلی گلکسی فولد در آزمون خواندن اطلاعات سرعتی برابر با 1400 مگابایت بر ثانیه دارد!!! با قرار دادن این مقدار در کنار سرعت 790 مگابایتی گلکسی اس 10، پی به سرعت بسیار بالاتر گوشی تاشو سامسونگ خواهید برد. در بررسی نوشتن اطلاعات نیز این دو دستگاه به ترتیب سرعت های 390 و 195 مگابایت را از خود به جای گذاشته اند.

همانطور که مشاهده کردید گوشی هوشمند تاشو گلکسی فولد به همراه تراشه Snapdragon 855 توانست در زمینه پردازش چند هسته ای به تراشه قدرتمند اپل با نام A12 Bionic شانه به شانه حرکت کند. در آزمون تک هسته ای نیز شاهد قدرتی بیشتر از تراشه Kirin 980 و کمتر از Exynos 9820 هستیم. مشخص نیست که چرا سامسونگ برای دستگاه لوکس از تراشه اختصاصی اش بهره نگرفته است؛ اما استفاده نکردن از این تراشه نیز تاثیر منفی چشمگیری بر تواناهای گلکسی فولد نگذاشته است.

 

گوشی هوشمند تاشو سامسونگ در زمینه گرافیکی نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد. در حالی که امروزه اکثر نمایشگرهای موبایل به دقت 2K و یا حتی 4K مجهز شده اند، کره ای ها برای گلکسی فولد از رزولوشن 2152 × 1536 پیکسل استفاده کرده اند. این موضوع سبب شده تا به دلیل کاهش اندازه رندر گیری، قدرت تراشه گرافیکی این محصول به شکل قابل توجهی افزایش یابد. در بنچمارک ها مشاهده می کنید که این دستگاه توانسته با وجود داشتن تراشه ای مشابه با جی 8 تینکیو، عملکرد گرافیکی بهتری تا 50 درصد داشته باشد.

 

بنابراین گیمینگ در گلکسی فولد حتی بهتر از بهترین پرچمداران سال 2019 دنیای اندروید خواهد بود. در زمینه نرم افزاری نیز خوشبختانه این گوشی هوشمند تاشو به دلیل بهره مندی از ویژگی های خاص نرم افزاری و سخت افزاری، به راحتی می تواند به رقیبی برای تبلت ها و حتی سیستم های کامپیوتری تبدیل شود.

گوشی گلکسی Fold

نرم افزار

درست است که گلکسی فولد از نظر سخت افزاری، یک محصول کاملا متفاوت می باشد؛ اما این سخت افزار متفاوت بدون نرم افزاری کار آمد، بی معنی خواهد بود. از این رو سامسونگ با همکاری گوگل، سعی داشته تا رابط کاربری خود را متناسب با این سخت افزار، باز طراحی کند و امکانات ویژه ای برای آن در نظر بگیرد. همچنین گوگل اعلام کرده است که سیستم عامل اندروید در نسخه دهم، پشتیبانی بسیار بهتری از دستگاه های منعطف خواهد داشت.

 

گلکسی فولد، همانند گلکسی اس 10 و نوت 10، از نسخه نهم اندروید استفاده می کند که رابط کاربری One Ui روی آن نصب شده است. به طور کلی رابط کاربری این محصول، تفاوتی با نسخه های بکار رفته در سایر گوشی های اخیر سامسونگ ندارد و اصلی ترین تفاوت آن به برخی امکانات بیشتر، باز می گردد.یکی از قابلیت های نرم افزاری جدید در گلکسی فولد، App Continuity نام دارد. این قابلیت در واقع به کاربر اجازه می دهد تا اپلیکیشنی را که در نمایشگر کوچک استفاده می کند، بلافاصله و بدون کوچکترین تغییر در نمایشگر بزرگ داشته باشد. به طور مثال، فرض کنید در حال قدم زدن و استفاده از اپلیکیشن Google Maps هستید و به جزئیات بیشتر از این نرم افزار احتیاج دارید، در این صورت می توانید با باز کردن گلکسی فولد، نقشه را به صورت بزرگتری مشاهده کنید. البته باید در نظر داشته باشید که این قابلیت در حال حاضر بیشترین سازگاری را با نرم افزار های سامسونگ و گوگل دارد و کره ای ها قول پشتیبانی از اپلیکیشن های بیشتر را در آپدیت های بعدی داده اند.

 

قابلیت جدید و بسیار کاربردی دیگر که برای بخش نرم افزاری گلکسی فولد در نظر گرفته شده است، Multi Active Windows نام دارد. به وسیله این قابلیت می توان از سه اپلیکیشن به طور همزمان در نمایشگر بزرگ استفاده کرد. همچنین امکان تعیین اندازه آن ها به صورت دلخواه در اختیار کاربر قرار داده شده است. جالب است بدانید که قدرت مولتی تسکینگ گلکسی فولد به این موارد ختم نمی شود و به لطف حافظه رم 12 گیگابایتی، می توان بیش از 3 اپلیکیشن را به صورت همزمان در اختیار داشت. با این تفاوت که باید بدانید بعد از اپلکییشن سوم، سایر اپلیکیشن ها به صورت پاپ آپ به نمایش گذاشته خواهند شد.تفاوت دیگر رابط کاربری گلکسی فولد با سایر گوشی های سامسونگ، به کیبورد اختصاصی آن ها باز می گردد. در واقع سامسونگ یک حالت متفاوت برای این کیبورد در نظر گرفته است که در آن حروف چیده شده به دو قسمت مجزا تقسیم شده اند و کاربران هنگام تایپ دو دستی، احساس راحتی بیشتری خواهند داشت. در سایر زمینه ها اما، رابط کاربری گلکسی فولد تفاوت چندانی با سایر گوشی های اخیر سامسونگ ندارد و تجربه مشابهی را در اختیار می گذارد.

دوربین ها

Galaxy Fold

هیچکس گلکسی فولد را بابت کیفیت دوربین آن نمی‌خرید ولی با این حال جزو بهترین دستگاه‌ها برای عکاسی و فیلمبرداری است. دوربین آن شبیه به گلکسی اس 10 پلاس است با این تفاوت که در دو دوربین سلفی 10 مگاپیکسل آن از لنزهای اندکی تیره‌تر استفاده شده است.

از سه دوربین سلفی این گوشی دو تای آن‌ها بالای نمایشگر بزرگ و یکی بالای نمایشگر ثانویه است. فضای اپلیکیشن دوربین کاملا شبیه به محیطی است که در اپلیکین سری اس 10 دیده بودیم. سامسونگ تعداد صحنه‌هایی که قابلیت Scene Optimizer می‌تواند شناسایی کند را افزایش داده است تا به 30 عدد برسد.

قابلیت Auto HDR نیز موجود است.

در محیط اپلیکیشن سه آیکون دیده می‌شود: سه درخت به معنای دوربین فوق عریض، دو درخت دوربین معمولی و یک درخت دوربین تله‌فوتو.

با نیشگون گرفتن صفحه می‌توانید زوم کنید و بین سه دوربین به راحتی جابه‌جا شوید.

کشیدن دست روی صفحه به طرفین باعث امکان انتخاب حالات مختلف عکاسی می‌شود و به سمت بالا و پایین دوربین‌های جلو و عقب را باز می‌کنید.حالات عکاسی را می‌توانید از بخش تنظیمات حذف کنید یا تغییر ترتیب دهید.

اسپیکر

گلکسی فولد اسپیکرهای استریو دارد و به لطف طراحی این گوشی دو بلندگو مستقل و با کیفیت صدای یکسان و بلند در طرفین کوتاه‌تر آن قرار گرفتندزمانی که این گوشی را در حالت افقی می‌گیرید، هر بلندگو کانال مربوطه را مدیریت می‌کند و در حالت عمودی خروجی صدای آن‌ها از کانالی انجام می‌شود که آخرین مرتبه در حالت افقی استفاده کردند.

در تست سه ساعته ما این گوشی در بخش بلندگو امتیاز «عالی» را به دست آورد. اگر گوشی را در حالت افقی بگیرید و اسپیکرها به کف دست شما نزدیک باشند، کیفیت صدا به شکل بارزی تقویت خواهد شد.

گلکسی فولد جک صوتی ندارد، بنابراین ما از رابط درگاه یواس‌بی تایپ C به 3.5 میلی‌متری رسمی سامسونگ استفاده کردیم شفافیت خروجی صدا در هر دو بخش تست کیفیت صدا ما عالی بود یعنی هم در زمان اتصال به یک آمپلی فایر فعال خارجی و هم هدفون‌ها. تنها تفاوت بین این دو اوج‌گیری اندک نویز القایی استریو در حالت دوم بود. شدت حجم صدا نیز بسیار خوب بود تا این گوشی تاشو از نظر کیفیت صدا در سطح گلکسی نوت 10 پلاس سامسونگ قرار گیرد.

باتری

گلکسی فولد نسخه 5G از باتری 4235 میلی آمپر ساعتی استفاده می کند که در واقع مجموع ظرفیت دو باتری قرار گرفته در دو طرف این محصول می باشد. همچنین تاکید بر نسخه 5G به این موضوع اشاره دارد که این نسخه به دلیل استفاده از مودم مجزا، فضای کوچکتری برای باتری دارد و به همین دلیل ظرفیت آن حدود 145 میلی آمپر ساعت، کوچک تر از نسخه LTE می باشد.

این محصول در تست پخش مداوم ویدئو در نمایشگر بزرگ، توانست نزدیک به 15 ساعت دوام بیاورد که نشان از شارژدهی بسیار خوب آن دارد. بنابراین انتظار می رود که در استفاده ترکیبی از هر دو نمایشگر و انجام کارهای روز مره، گلکسی فولد بتواند به راحتی 1 روز و یا حتی بیشتر را همراه کاربر باشد.

در زمینه سرعت شارژ اما سامسونگ تصمیم عجیبی برای گلکسی فولد اتخاذ کرده است. این محصول با وجود قیمت بالاتر از دستگاه هایی مثل گلکسی اس 10 5G و گلکسی نوت 10، از شارژ سریع 25 واتی پشتیبانی نمی کند و کره ای ها از همان فناوری شارژ سریع تطبیقی خود با حداکثر توان 15 وات، برای آن استفاده کرده اند که به وسیله آن می توان در مدت تقریبی 2 ساعت، باتری گلکسی فولد را از صفر تا صد شارژ کرد.

گذشته از این موارد، بد نیست بدانید که گلکسی فولد از شارژ بی سیم و شارژ بی سیم معکوس پشتیبانی می کند که به وسیله آن می توان دستگاه هایی مثل ساعت هوشمند و برخی هدفون های بی سیم را شارژ کرد.

کلام آخر

از بررسی انجام شده چنین بر می‎آید که قدرت پردازش در سامسونگ گلکسی فولد بالا بوده و این گوشی به راحتی می‌تواند مولتی تسکینگ را اجرا کند. همچنین طول عمر خوب باتری از دیگر ویژگی‌های قابل توجه در گلکسی فولد سامسونگ است و البته مهم‌ترین ویژگی در این گوشی نیز تا شدن راحت آن خواهد بود. البته ناگفته نماند که این گوشی قیمت بالایی داشته و زمانی که تا می‌شود نیز ظاهر زیبایی ندارد. از طرف دیگر ممکن است کمی کاربران را درباره دوام و ماندگاری‌اش نگران کند.

بررسی تخصصی سامسونگ گلکسی فولد باعث شد دریابیم که این گوشی هوشمند ویژگی‌های قابل قبولی را ارائه می‌دهد و با این ویژگی‌ها می‌توانیم بیان کنیم که سامسونگ در کنار همه محصولات درخشانی که تاکنون در سال 2019 داشته است، می‌تواند با افتخار از گلکسی فولد نیز به عنوان پرچمداری مقتدر در بین گوشی‌های تاشو یاد کند. بنابراین شاید راه برای سایر تولیدکنندگان که تولید چنین محصولاتی را در سر دارند، اندکی سخت‌تر شده باشد؛ چراکه باید با سامسونگ گلکسی فولدی به مبارزه برخیزند که در همه ویژگی‌هایش درجه یک ظاهر می‌شود.

مزایا

  • نمایشگر تاشو
  • طراحی زیبا و لوکس
  • نمایشگر باکیفیت Dynamic AMOLED
  • سخت افزار قدرتمند
  • دوربین های باکیفیت
  • ویژگی های نرم افزاری متنوع

معایب

  • ماهیت دستگاه مشخص نیست
  • ظاهر دستگاه با وجود کیفیت بالایش کمی شبیه نمونه های اولیه است
  • بریدگی گوشه نمایشگر داخلی به سختی قابل چشم پوشیست
  • ضد آب نبودن دستگاه
  • قیمت بالای آن